Klikik: internet voor cliënten

Klikik is een complete online mediatheek met eenvoudige startschermen, speciaal voor cliënten.

Ook voor mensen met een verstandelijke beperking kan internet een verrijking van hun leven betekenen. Maar in de grote wereld van internet raken zij soms het spoor bijster. Er is zoveel mogelijk, dat zij door de bomen het bos niet meer zien. 

Voor en door cliënten 

Daarom ontwikkelden cliënten van Amerpoort samen met vrijwilligers en begeleiders Klikik: een complete online mediatheek met een paar eenvoudige startschermen speciaal voor cliënten. En wat zo bijzonder is: cliënten bedachten het prototype van Klikik en zij vullen dagelijks de mediatheek met internetsites die andere cliënten leuk of leerzaam vinden. Klikik is dus voor én door cliënten! 

Wat is er nodig voor Klikik? 

Amerpoort heeft ervoor gezorgd dat elke cliënt een internetaansluiting heeft en biedt een goedkoop internetabonnement aan. De cliënt moet zelf een internetabonnement afsluiten en heeft een computer, laptop of tablet nodig om Klikik te kunnen gebruiken. Naast de internetaansluiting heeft de cliënt een Klikik-account nodig, dat wordt aangevraagd door de begeleider (die begeleider heeft overigens ook een account nodig, net als verwanten en computermaatjes die met Klikik aan de slag gaan). Klikik is vooralsnog gratis.  

Voor groepen

Vraag een demonstratie van Klikik aan (externe link).
Voor begeleiders en eventueel verwanten, computermaatjes en vrijwilligers óf voor je groep of dagbesteding, met cliënten.

Meld je aan met het aanmeldformulier (externe link).

Vragen en storingen kun je kwijt in het meldingsformulier​ (externe link). 

Handleidingen

De handleidingen voor begeleiders, cliënt, verwanten of computermaatjes staan op het intranet mijnAmerpoort.nl.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route