Dit vind ik ervan!

‘Dit vind ik ervan!’ is een gesprek met de cliënt. Als dat niet gaat, is het gesprek met familie.

Amerpoort wil dan graag van u weten wat u belangrijk vindt. En wat u vindt van de zorg die uw naaste van Amerpoort krijgt. Vroeger kreeg u hiervoor een vragenlijst. U kon cijfers geven voor de zorg van Amerpoort. Maar met cijfers wisten we nog niet zoveel. Daarom sturen we geen vragenlijsten meer. Maar gaan we in gesprek. Dat gesprek heet: ‘Dit vind ik ervan!’.

‘Dit vind ik ervan!’ wordt geleidelijk gestart. Teams kunnen starten in 2019 of 2020. U ontvangt in het eerst kwartaal van 2019 informatie over wanneer ‘Dit vind ik ervan!’ bij het team van uw naaste wordt gestart.

In het gesprek onderzoekt u wat u belangrijk vindt. En of u het goed vindt gaan of dingen wilt veranderen. De begeleider helpt u bij het onderzoeken. De begeleider luistert. Hij geeft geen mening. U mag alles zeggen. 

U kunt kiezen met wie u het ‘Dit vind ik ervan!’ gesprek doet. Normaal gesproken is het gesprek met de eigen begeleider van uw naaste. Dit is de begeleider waar u ook de planbespreking mee doet. Zo leert de begeleider u nog beter kennen. Maar u kunt redenen hebben om dit niet te willen. Dat is prima. Voor het ‘Dit vind ik ervan!’ gesprek stelt een collega van buiten het team u de vraag met wie u het gesprek wilt doen. 

Het gesprek is elk jaar één keer, maar kan ook vaker. U bepaalt waar u over wilt praten. Het kan helpen om videobeelden te maken. Bijvoorbeeld om een situatie beter te begrijpen. De videobeelden zijn extra, naast het gesprek. Meestal worden de videobeelden gebruikt als uw naaste zich niet goed kan uiten. U kijkt samen met de begeleider(s) en gedragsdeskundigen naar de beelden en praat er samen over.

De begeleider schrijft in het persoonlijk plan wat u verteld heeft. Hij schrijft alleen op wat u wilt. De begeleider neemt dit mee naar het evaluatiegesprek of de planbespreking. 

Alle cliënten en/of verwanten krijgen ‘Dit vind ik ervan!’ gesprekken. De begeleiders weten daardoor wat cliënten en verwanten belangrijk vinden. En wat beter kan in de begeleiding in het team. En binnen heel Amerpoort. We maken elk jaar een jaarverslag. Deze kunt u dan lezen op de website van Amerpoort.

Heeft u vragen? 

Dan kunt u deze aan de begeleider stellen.

Meer informatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route