AmerZine

Het digitale magazine van Amerpoort verschijnt vier keer per jaar.

In AmerZine informeren we over de laatste actuele (politieke) ontwikkelingen en brengen we verhalen over cliënten, cliëntvertegenwoordigers, vrijwilligers, medewerkers en over andere mensen die in het leven van cliënten belangrijk zijn.

Eerder verschenen

De edities van AmerZine zijn te lezen en/of te downloaden via het overzicht hieronder. De nieuwste editie is te bekijken op elk apparaat -computer, tablet of telefoon- en overal via http://amerzine.amerpoort.nl
 

2018 nr.3 - Werken in de verstandelijk gehandicaptenzorg is toch niks voor mij?”, dacht student Sam Maas. Werkplekleren bracht hem én vele andere studenten op andere gedachten. Muziektherapeut Bram Bundel vertelt over de kracht van muziek. Een dag bij… is aan de Berlengakade en Ibizakade in Woerden. 
 

2018 nr 2 - Ton de Lange heeft moeilijk verstaanbaar gedrag. Wat betekent "herstel van het gewone leven" voor hem? Zijn broer Wim, zus Anne en begeleiders Brigit en Ilja vertellen erover. "Ton is niet gewoon, maar zijn leven is nu wel zo gewoon mogelijk." Dat was 60 jaar geleden wel anders... Dit en nog veel meer in de zomereditie van AmerZine.
 

2018 nr 1 - Hoe is het om het huis uit te gaan? Maas vertelt met zijn ouders over zijn ervaring. Jan en Christiane zijn gezinshuisouders en begeleiden kinderen in hun eigen huis. Said vertelt over het belang van gebarentaal. Dat en nog veel meer in AmerZine.
 

2017 nr 4 - Berna vertelt hoe ze van 'stuiterende puber uitgroeide tot een volwassen vrouw' en nu samenwoont met haar vriend, zonder hulp van Amerpoort. De ouders van Jasper Kuitert vertellen over de nachtzorg van hun kind. Begeleiders vertellen hoe cliënten dankzij het project GOUD meer bewegen.
 

2017 nr 3 - Vrijwilligers die tientallen jaren op de Kwekerij werkten, de tandartsen en mondhygiënist van de tandartspraktijk Zandheuvelweg, Anke van Weert in 'Van top tot teen', 'Een dag bij' Lokaal 010 in Amersfoort, plantenbakken van De Wissel in de etalage en nog veel meer.
 

2017 nr 2 - 4 vrouwen uit 1 familie over hun werk als begeleider bij Amerpoort, een dag bij Jason Woodley, ervaringsdeskundige verwanten en nog veel meer...
 

2017 nr 1 - Lizzy en Rietje over hun broer Tommie, project Dagbesteding, specialistische verpleegzorg, een dag bij Melchior en nog veel meer...
 

2016 nr 4 - Voor elkaar, van top tot teen, Paardenboerderij Het Gagelgat en nog veel meer...
 

2016 nr 3 - Voor elkaar, van top tot teen, 40 jaar Blauwe Vogel en nog veel meer...

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route