Namen Noemen indrukwekkend

Vrijdagavond 9 november 2018 organiseerde Amerpoort voor de 9e keer Namen Noemen, een bijzonder en uniek evenement op locatie Nieuwenoord in Baarn.

Namen Noemen biedt een plek om herinneringen aan geliefde overledenen op te halen en hun naam nog een keer extra te laten horen of zien. Op deze mooie herfstige avond trokken meer dan 2400 bezoekers langs 15 bijzondere kunstvormen. Sommige bezoekers kwamen voor de eerste keer, andere bezoekers waren al vaker geweest. 

"Wij mochten met de cliënten en verwanten, familie van collega's en collega's lopen. Dat gaf al warmte. En dan de mooie tocht erbij. Was fijn! Dank jullie wel", schreef een begeleider op Facebook. Een ander vertelde: "Het zag er weer prachtig uit. Zo mooi. Zo warm. Om de families van de bewoners en onze dierbaren te gedenken en stil staan dat we ze zo missen. Dat kan bij Namen Noemen. Bedankt."

Geleefde leven

Bij Namen Noemen ligt de focus op het 'geleefde leven' en niet op verlies en rouw. De meer dan 125 vrijwilligers maakten deze indrukwekkende tocht mogelijk. 15 kunstvormen waren te zien: van aaistenen, vlinders, een hartenmuur, een lichtshow, 'wie mis jij aan tafel?', namen met een lichtje drijvend op de vijver tot danseressen die een naam dansen en nog veel meer. Alle bezoekers kregen een een beschermegeltje mee naar huis, gemaakt door de medewerkers van Het Binnenhof, een dagbesteding op Nieuwenoord.  

Volgend jaar 10e keer 

Dank aan iedereen die het evenement mogelijk maakte. Veel vrijwilligers helpen al jaren mee! Dit jaar kregen zij ook hulp van 20 studenten van MBO Amersfoort. We zien iedereen graag volgend jaar op vrijdag 8 november 2019 bij een speciale 10e editie van Namen Noemen.

Twitter

Voor, tijdens en na Namen Noemen  werd er op Twitter flink getweet over het jaarlijks evenement van Amerpoort. Teruglezen en mooie foto’s van bezoekers bekijken? Ga dan naar Namen Noemen op Twitter: @namennoemen

Namen Noemen wordt volledig mogelijk gemaakt door giften en sponsoring. 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route