Colofon en toegankelijkheid

Meer over deze website.

Colofon

Copyright stichting Amerpoort 2011-2021.

Redactie: afdeling communicatie.

Contact: webredacteur@amerpoort.nl.

 

Toegankelijkheid website

Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is de missie van Amerpoort. Die missie werkt ook door in de manier waarop we onze websites bouwen en beheren.

Begrijpelijke taal
Bij Amerpoort schrijven we teksten op B1-niveau, zodat de meeste mensen die kunnen lezen, begrijpen waar het over gaat. Op de pagina’s voor cliënten proberen we de informatie nog iets begrijpelijker te maken voor mensen die moeilijk kunnen lezen en schrijven. Want meedoen begint met begrijpen waar het over gaat.

Testen met gebruikers
Wanneer is een tekst begrijpelijk? Cliënten die medewerker zijn bij EdLoket lezen onze teksten en geven tips. Zo leren we steeds beter hoe we begrijpelijke teksten kunnen maken. We werken veel met een vaste opbouw, tussenkopjes en korte zinnen.

Kleurgebruik en lettertype
Bij de keuze van letters en kleuren in onze huisstijl hebben we gekozen voor kleuren en letters die voor iedereen goed zichtbaar zijn. Zo zit er voldoende verschil tussen licht en donker. We schrijven vaak in Arial, de letter die veel mensen met een beperking prettig vinden.

Indeling van de website
Onze website is ingedeeld in informatie voor cliënten, verwanten, medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners. Ook is de website voorzien van een snelle zoekfunctie. Kun je iets niet vinden? Mail dan naar webredacteur@amerpoort.nl

Gebruik op alle apparaten
De websites Amerpoort.nl en WerkenbijAmerpoort.nl zijn te gebruiken met alle veel voorkomende apparaten en browsers.

Waarom geen grote letters en voorleesfunctie?
Onze websites hebben geen knop (meer) om te letters te vergroten of de tekst voor te lezen. Deze functies zitten namelijk tegenwoordig al standaard in de meeste internetbrowsers, zoals Google Chrome, Firefox of Microsoft Edge.