Opening Nieuwenoord in beeld

Maandag 29 juni was het 60 jaar geleden dat de instelling Nieuwenoord officieel werd geopend. En dat is gefilmd.

De Kleine Zusters van de Heilige Jozef zaten al sinds 31 januari op Nieuwenoord in Baarn en hadden op 1 april hun eerste 'patiëntje' mogen verwelkomen. Nieuwenoord groeide snel. Eind 1955 zijn er 131 kinderen, 23 religieuzen en 25 leken, onder leiding van overste Christeta Clement. In het  gebouw waar het allemaal begon, aan de Nieuwenoordlaan 12 in Baarn, is nu een tijdelijke expositie ingericht met voorwerpen en documenten van de afgelopen 60 jaar.

De beelden 

De opening op 29 juni 1955 werd verricht door onder meer dr. W. Beijerman en gefilmd door de KRO. De beelden (zonder geluid) van de opening van Nieuwenoord werden ook uitgezonden door de NTS en waarschijnlijk destijds live van commentaar voorzien. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid leverde deze digitale versie van de reportage, waarvoor onze grote dank.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route