60 jaar: dat is gevierd!

In 2015 hebben we uitgebreid aandacht besteed aan ‘Amerpoort 60 jaar', onder meer met feesten en evenementen.

Op 31 januari 2015 was het 60 jaar geleden dat nonnen locatie Nieuwenoord in Baarn hebben gesticht. Op die dag schreef ‘de algemene overste' in haar dagboek: "Met grote dankbaarheid in het hart jegens God leggen we in dit boek vast dat op 31 januari 1955 de Kleine Zusters van de Heilige Jozef haar intrek namen in Nieuwenoord te Baarn."

Maandag 29 juni was het precies 60 jaar geleden dat de instelling officieel werd geopend. Nieuwenoord groeide uit tot Amerpoort. Andere organisaties haakten in de loop van de tijd aan en maakten Amerpoort tot wat we nu zijn.

In 2015 hebben we uitgebreid aandacht besteed aan ‘Amerpoort 60 jaar': op onze websites, met een mini-expositie, maar vooral met drie feestelijke bijeenkomsten. Daarnaast stond het Zomerprogramma tijdens de zomervakantie ook in het teken van 60 jaar Amerpoort.

Jubileumfestival

Op vrijdag 9 oktober 2015. Een eendaags festival waarbij in de ochtend en middag (11.00-14.00 uur) cliënten en verwanten werden uitgenodigd en in de avond (20.00-00.30​ uur) vrijwilligers en medewerkers. Er was theater, muziek en lekker eten en drinken. Er stond een zweefmolen en een belevingstent. Ook was er een silent disco. De geschiedenis van Amerpoort stond centraal op een tentoonstelling met opmerkelijke foto's en een film over 60 jaar Amerpoort. Het festival vond plaats in de open lucht en in diverse tenten.

 

Sterrenstadion XXL

Zondag 11 oktober was er weer Sterrenstadion! We gingen feestvieren met onze vertrouwde Utrechtse artiesten in het supportershome van FC Utrecht. Dit jaar was het een heel speciaal Sterrenstadion. We maakten er een extra groot feest van. Amerpoort vierde namelijk dat ze 60 jaar bestond én het was ook de 5e keer dat we het Sterrenstadion organiseerden! Dat was reden genoeg om flink uit te pakken.

Jubileumdienst

Op zondag 18 oktober werd een speciale jubileumdienst gehouden met geestelijk verzorger en ritueelbegeleider Annemieke Kappert en als eregasten nonnen van het eerste uur.

Wintertocht

Op woensdag 16 en donderdag 17 december 2015 werd een Wintertocht gehouden, voor cliënten, verwanten, medewerkers, vrijwilligers en gasten.

Mini-expositie

​In de hal van het kantoorgebouw Nieuwenoordlaan 12 waren twee vitrinekasten ingericht met voorwerpen, boeken en foto's die de 60-jarige geschiedenis van Amerpoort belichtten. De expositie was 24 uur per dag geopend.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route