Amerpoort deelt ervaringen in VGN-campagne 'Ruimte voor je vak'

08 juni 2020

Medewerkers van Amerpoort vertellen hoe zij omgaan met de veranderende arbeidsverhoudingen in de gehandicaptenzorg.

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) zet zich in voor het vernieuwen en daarmee verbeteren van arbeidsverhoudingen in de gehandicaptenzorg en ondersteunt bij de zoektocht van organisaties. Mede door het ophalen en delen van verhalen. 

Hoe ervaart een begeleider zijn werk en kan hij zijn werk goed uitvoeren? Door verhalen op te halen en te delen, wil de VGN anderen inspireren en helpen om een eigen pad te kiezen. OR-leden en andere medewerkers van Amerpoort werkten mee aan deze verhalen. 

De winst van dialoog

De Molshoop 5-7 in Baarn huisvest 50-plussers. Een lekkere knusse woning, met een fijne hechte groep waar de leeftijd zo langzamerhand wel zijn tol eist. Steeds meer cliënten komen de trap niet meer op. Ideeën had ‘t team genoeg. Maar managers en de collega’s van Vastgoed gooiden de deur dicht. Geen geld, geen prioriteit. Dus wat doe je dan: braaf knikken naar boven en klagen tegen elkaar? Liever niet. Daarom stapte het team samen met procesbegeleider Anna-Febe Hartzuiker in het traject Dialoog Over Kwaliteit. Met onverwacht mooie resultaten. Een dialoog-chat per mail.

Hier zie je de chatwisseling van Anna-Febe en Jiska.

Hoe gaat een ondernemingsraad om met veranderende arbeidsverhoudingen

Leden van de ondernemingsraad van Amerpoort vertellen in deze korte film hoe zij omgaan met veranderende arbeidsverhoudingen.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route