Laatste nieuws Amerpoort en corona

03 april 2020

Ook Amerpoort volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus van uur tot uur. In dit overzicht van updates vindt u het laatste nieuws.

Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt.

Vragen?

Voor vragen over een bepaalde locatie of cliënt, kun je terecht bij de clustermanager van de locatie waar je bij betrokken bent. De maatregelen die van kracht zijn, staan op de pagina met algemene informatie (vragen en antwoorden). Voor vragen over corona heeft het Gezondheidscentrum Zandheuvelweg een noodnummer ingesteld dat 24/7 bereikbaar is: 06 11 15 48 95.

_________________________________

Vrijdag 3 april 2020

CCR Verwanten: liefde in tijden van corona 

In een bericht aan alle medewerkers van Amerpoort steekt  de Centrale Clienten Raad Verwanten de medewerkers een hart onder de riem. "We begrijpen de druk waaronder jullie werken, de extra zorg om je eigen gezondheid en het onbegrip dat jullie soms zullen tegenkomen. Want voor veel verwanten is het nauwelijks te verteren dat ze niet of bij uitzondering op Amerpoort kunnen komen. In gedachten zijn we dan ook bij jullie. 

Via deze link leest u hele bericht.

-----------------------------------------------------------

Gommers: mensen met een handicap niet uitgesloten van IC-hulp

Ook mensen met een handicap kunnen behandeld worden op de Intensive Care. Dat benadrukt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care nadat er onder sommigen angst was ontstaan na eerdere berichten. Zie hier het fragment van de NOS.
 

-------------------------------------------------------------------------

Woensdag 1 april 2020​

VGN dringt aan op beschermingsmiddelen

In een brief aan de Tweede Kamer​ en via social media dringt branche-organisatie VGN aan op extra beschermingsmiddelen: die "zijn ook enorm belangrijk voor de gehandicaptenzorg. Nabijheid is voor mensen met een beperking enorm belangrijk, zeker nu ze hun bezoek en contacten van dagbesteding missen." ​​De Tweede Kamer debatteert woensdagmiddag over de maatregelen tegen het coronavirus.

Aangepaste bezoekregeling verlengd tot 28 april

De aangepaste bezoekregeling van Amerpoort, die tot 6 april zou duren, is verlengd tot in elk geval dinsdag 28 april. Dat is het gevolg van de verlenging van alle overheidsmaatregelen, die dinsdag bekend werd. Dit geldt ook voor alle andere maatregelen die Amerpoort heeft getroffen, zoals het sluiten van dagbestedingslocaties, kinderdagcentra en het stopzetten van activiteiten en bijeenkomsten.

We zijn ons ervan bewust hoe ingrijpend de coronacrisis ingrijpt op de kwaliteit van leven. We moeten doen wat nodig is om verspreiding van het virus te voorkomen en de gezondheid van bewoners, verwanten en medewerkers te beschermen en bevorderen.
Lees hier alles over de bezoekregeling...

Blij dat minister testcapaciteit fors uitbreidt en meer gaat testen 

Het aantal coronavirustesten wordt de komende weken flink opgeschroefd om zo onder andere meer zorgpersoneel te screenen op het virus. Dat maakte minister De Jonge dinsdag bekend. Als gevolg van de opschaling wordt vanaf 6 april het Nederlandse testbeleid verruimd. Dat betekent dat ook in de gehandicaptensector medewerkers die met kwetsbare cliënten werken voortaan getest worden. We zijn hier heel blij mee. Daarmee maakt de regering duidelijk dat ze inmiddels de noodzaak hiervan inziet en aandacht heeft voor de zorgen die bij medewerkers in de zorg leven. Wat dit concreet betekent voor Amerpoort, daar horen we binnenkort meer over.​

Wethouders Utrecht bedanken zorgpartners​

In een persoonlijke videoboodschap bedanken de Utrechtse wethouders Eelco Eerenberg (Volksgezondheid en Jeugd) en Maarten van Ooijen (Maatschappelijke Ondersteuning en Welzijn​) de zorgpartners van de gemeente. Bekijk hun videoboodschap...​​​

_________________________________

Dinsdag 31 maart​ 2020​

Amerpoort in beweging​

Geweldig nieuws! Vanaf vandaag hoef je niet meer in je stoel te blijven zitten. Sportcentrum Amerpoort komt met video’s zodat je op de woning kunt bewegen met de cliënten. Bekijk de eerste video...​

Op stap met Mike Klein

Zondag ging Amerpoort medewerkster Priscilla Bitterling een dagje met zanger Mike Klein op stap om onze bewoners van Amerpoort in Soest en Amersfoort een gezellige middag te bezorgen. Dik verdiend! Bekijk hier de video...

Bloemen voor begeleiders

Afgelopen zaterdag kwam de Felini Foundation speciaal voor onze toppers in de zorg naar Nieuwenoord. Alle teams kregen een mooie bos witte rozen om de woningen een beetje op te fleuren. Samen met de bewoners van het Isengardplein 4 zijn de bloemen rondgebracht. Op de foto staat de initiatiefnemer van dit mooie gebaar.

_________________________________

Maandag 30 maart​ 2020​

Corona pictogrammen en voorbeeldbrieven

Visitaal heeft zijn corona pictogrammen en voorbeeldbrieven (pdf) online gezet voor iedereen om te gebruiken:

_________________________________

Zondag 29 maart​ 2020​

Viering De Open Poort via YouTube o​nline

​​​Ook deze week hebben we een viering van De Open Poort opgenomen, zodat jullie deze thuis kunnen bekijken:

_________________________________

Zaterdag 28 maart

Voorbereiding op wat komen gaat

In deze coronacrisis kunnen we niet precies voorspellen wat er gebeurt. We kunnen ons wel zo goed mogelijk voorbereiden. Dus daar zijn we bij Amerpoort volop mee bezig.
Lees meer in dit bericht...

Vragen over (mogelijke) besmettingen 

Wij krijgen veel vragen van medewerkers en verwanten over mogelijke besmettingen. Als er sprake is van een mogelijke besmetting bij een cliënt wordt dat direct gedeeld met de collega’s die betrokken zijn bij de zorg. De manager van de betreffende locatie informeert dan ook alle verwanten van die locatie. Zodra er op een locatie sprake is van een mogelijke besmetting van een medewerker worden betrokken medewerkers en verwanten van die locatie geïnformeerd. De manager van de locatie neemt daarover contact op met de verwanten.​

_________________________________

Dinsdag 24 maart

Aangepaste bezoekregeling

De bezoekregeling van Amerpoort is aangepast. De regeling is gepubliceerd op mijnAmerpoort​ (intranet) en op de website Amerpoort.nl.

_________________________________

Zondag 22 maart

Viering De Open Poort via YouTube online

Bekijk hier de viering van De Open Poort. In deze dienst bemoedigt geestelijk verzorger Annemieke Kappert de bewoners van Amerpoort en zijn er mooie liedjes te horen. Klik op deze link https://bit.ly/2QzXhi3

_________________________________

Vrijdag 20 maart 2020

Amerpoort jukebox: afdeling muziek komt digitaal naar de groep toe

Nu ze niet met en voor cliënten kunnen spelen, hebben de muziektherapeuten en muziekagogen van Amerpoort hun Jukebox gemaakt. Op YouTube spelen ze de liedjes zie ze gewoonlijk vaak op de locaties spelen. Aan de Amsterdamse Grachten, Aapje op een stokje of Mooi van Marco Borsato, en er komen nog meer liedjes bij.

“Ik kom per week bij zestien groepen, mijn collega’s en ik missen de cliënten,” vertelt muziekagoog Edgar van Geel. “Ik heb zo ongelooflijk veel plezier in mijn werk. Elke dag als ik met cliënten muziek maak, zie ik iets gebeuren dat ik nog nooit eerder heb gezien.”

Om iets van die magie te creëren in tijden van corona, vullen Edgar en zijn collega’s de Amerpoort Jukebox op YouTube. De afspeellijst is via deze link te benaderen.

----------------------------------------------------------

Brief voor cliënten over coronamaatregelen

Wat voor maatregelen heeft Amerpoort genomen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan? Dat staat in deze brief voor clienten, in begrijpelijke taal. 

--------------------------------------------

donderdag 19 maart 2020

Besmettingen

Ook bij Amerpoort zijn inmiddels mensen besmet met het coronavirus. Maar net zoals in heel Nederland, wordt ook bij ons niet getest. Daarom is het lastig om met zekerheid te zeggen of iemand besmet is met het coronavirus. Als er bij een bewoner sprake is van een vermoeden van besmetting, brengen we de familie op de hoogte en nemen we maatregelen.

_________________________________

Cliënten kunnen niet logeren, naar de BSO of Zaterdagopvang tot en met 28 april

Cliënten kunnen tot en met 28 april niet komen logeren bij Amerpoort. Alle ouders zijn hierover geïnformeerd.

Ook de buitenschoolse opvang (BSO) en de Zaterdagopvang zijn gesloten tot en met 28 april. Amerpoort neemt met alle ouders die gebruik maken van logeren, buitenschoolse opvang en/of zaterdagopvang contact op. Samen onderzoeken we waar ondersteuning van Amerpoort toch nodig is en hoe we dat dan kunnen bieden.

Ambulante ondersteuning en begeleiding van KIDS (Kinderen In De Samenleving) en TOZ (Thuis Ondersteunde Zorg) bij cliënten thuis blijft doorgaan als dit nodig, mogelijk en verantwoord is.

_________________________________

woensdag 18 maart 2020

Brief voor verwanten

Deze brief kunnen managers gebruiken om de verwanten van cliënten te informeren..
Lees de brief hier... (.doc-bestand)​

_________________________________

dinsdag 17 maart 2020

Bestuurder Paul Willems over de keuzes rondom corona

Waarom duurde de besluitvorming lang? Paul Willems licht de keuzes van Amerpoort in de afgelopen dagen toe in deze video.

_________________________________

maandag 16 maart 2020

Geen bezoek tenzij, overleggen gaan vooral telefonisch

Het managementteam van Amerpoort heeft maandagmiddag een aantal aanvullend maatregelen genomen om coronabesmettingen te voorkomen. Verwanten hebben te maken met het volgende:

•    Cliënten krijgen geen bezoek tenzij het in het kader van de zorg noodzakelijk is. Teams stemmen dit af in overleg met de manager en de gedragsdeskundige.
•    Multidisciplinaire overleggen (overleg met onder andere verwanten) vinden telefonisch plaats. Als dat niet mogelijk is, worden die uitgesteld.

_________________________________

Pas op voor nep e-mails

Het coronavirus wordt aangegrepen door criminelen voor het versturen van nep-berichten. Van sommige afzenders (IP-adressen) van deze berichten is bekend dat zij in het verleden malware hebben verzonden. Het laatste wat we in deze situatie kunnen gebruiken is een malwarebesmetting. 

Daarom het advies: ga voor informatie over het Corona virus naar de officiële website van het RIVM of gebruik de links op het intranet. Klik niet op links of bijlagen in mailtjes die je ontvangt van derden. Onder andere de Rabobank wordt misbruikt voor het verzenden van phishing. Installeer geen apps zoals Covid19 tracker, deze installeert malware op android besturingssystemen.

(zie ook : https://www.ncsc.nl/actueel/nieuws/2020/maart/15/aandachtspunten-thuiswerken)

_________________________________

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route