Veilig Verkeer Nieuwenoord (VVN): wat gaan we doen?

28 januari 2020

Veilig Verkeer Nieuwenoord (​​VVN) begon een paar jaar geleden als informeel clubje van bezorgde medewerkers. Met verschillende acties wilden we, in het belang van onze cliënten, iets doen tegen te hard rijden en fout parkeren op Nieuwenoord. ​

Inmiddels maken naast zorgmedewerkers ook collega's van Facilitaire Zaken, Huisvesting en Communicatie deel uit van VVN en worden we ondersteund door het secretariaat van Divisie 1. Het onderwerp verkeersveiligheid staat daarmee goed op de agenda, ook bij het maken van toekomstplannen.

Verkeersdeskundige en verlichting
Zo gaan we dit jaar  een verkeersdeskundige bij de toekomstplannen voor Nieuwenoord betrekken. Er komen trainingen voor teams en cliënten om veilig deel te nemen aan het verkeer. En we gaan extra aandacht vragen voor goede verlichting: fietsen van cliënten, golfkarretjes, wandelende cliënten. Maar we kijken ook naar Nieuwenoord zelf: waar moet meer verlichting komen, zodat alle medewerkers zich veilig voelen?

Fout parkeren en te hard rijden
Ook gaan we actief handhaven​ tegen fout parkeren en te hard rijden. We komen met gerichte sancties voor overtreders, zowel medewerkers als bezoekers. We hebben directe contacten met Connexxion, Albert Heijn en de kinderopvang. Bij herhaaldelijk te hard rijden kunnen we mensen of organisaties de toegang tot Nieuwenoord ontzeggen.

Parkeerplaats
Tegenslagen hebben we ook. De verdubbeling van de parkeerplaats bij de hoofdingang mag nog niet van start gaan. Ontwerpen en offertes zijn rond, maar de gemeente Baarn werkt tegen. We hopen later dit jaar alsnog de uitbreiding te realiseren, zodat het voor medewerkers en bezoekers nog aantrekkelijker wordt om de auto bij de ingang te parkeren en lopend verder te gaan. Zo maken we het centrum van Nieuwenoord autoluw.

Wat kan je zelf doen?
Voor veilig verkeer zorgen we samen. Spreek elkaar aan. En zie je een onveilige situatie? Geef die door aan vvn@amerpoort.nl (eventueel met foto's en kentekengegevens). Van iedere melding maken we serieus werk.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route