Vervolg op interviews meerjarenbeleidsplan 2017-2020

26 november 2019

In 2016 verscheen het meerjarenbeleidsplan 2017 – 2020 van Amerpoort ‘Buitenste Binnen: Werk in uitvoering 2017-2020'.

Het meerjarenbeleidsplan eindigt met zes interviews met begeleider Irene Woertman, recruiter Lotte Kok, vader van een cliënt Klaas van der Burg, ervaringsdeskundige Marjo van Leeuwen, gedragsdeskundige Henri Koelewijn en vrijwilliger Peter Bever. Zij spreken over hun betrokkenheid en ambities voor de komende jaren.

Vervolg op interviews
Tekstschrijver Bert van der Kruk sprak de geïnterviewden opnieuw in 2017 en 2018. Sommige van hen hebben inmiddels een baan buiten Amerpoort waardoor we anderen opvolgers vonden voor hen. Recruiter Lotte Kok werd opgevolgd door Fenjal Riedewald in 2017 en daarna door Bianca van Heeren in 2018. En vrijwilliger Hans Walet volgde Peter Bever op.  

Gedragsdeskundige Henri Koelewijn
Mooi om te zien wat er na een jaar verandert bij henzelf, in hun werk of  in hun betrokkenheid bij Amerpoort. Zo stipt gedragsdeskundige Henri Koelewijn in 2017 aan dat Amerpoort vanuit het Expertisecentrum contact heet met TranZo in Tilburg, een wetenschappelijk centrum dat een visie op ‘menslievende professionalisering ontwikkelt.  In 2018 gaat Amerpoort aan de slag met deze methodiek. “Menslievende professionalisering, ja, daar word ik nog steeds warm van. De relatie tussen cliënt en begeleider, daar gaat het wat mij betreft om. Je kunt allerlei mooie plannen maken en een hoge kwaliteit nastreven, maar uiteindelijk gaat het erom dat de ander – de cliënt, de bewoner of hoe je hem ook noemt – gezien en gekend wordt, zich veilig voelt.”

Marjo van Leeuwen
Ervaringsdeskundige Marjo van Leeuwen zegt in 2017 dat ze in veel sterker is geworden en steviger in haar schoenen staat. Ze geeft presentaties en geeft advies bij sollicitatiegesprekken. Soms vindt het ze het nog wel spannend. Een jaar later zegt ze: “Ik leer er veel van. Ik ben een stuk zelfstandiger geworden. En assertiever, zegt mijn moeder altijd. Ik leer voor mezelf opkomen. Niet overal maar ja op zeggen, maar ook een keertje nee durven zeggen. Waar ik ook heen ga, ik vind het allemaal fantastisch.”
 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route