10 jaar Namen Noemen bij Amerpoort

11 november 2019

Op vrijdagavond 8 november organiseerde Amerpoort op locatie Nieuwenoord voor de tiende keer Namen Noemen. "Een onwijs mooie route" met als verrassing een prachtig waterorgel.

Tijdens dit unieke evenement kunnen bewoners en bezoekers hun geliefden herdenken, het leven vieren, herinneringen koesteren, verhalen delen en via diverse kunstvormen hun naam nog een keer laten horen of zien. Speciaal voor deze jubileumeditie waren de door bezoekers 10 meest gewaardeerde kunstvormen nog een keer te zien. Honderden vuurkorven, fakkels en lantaarns verlichtten de tocht en op verschillende plekken klonk muziek.

Onwijs mooi

“Het was weer een onwijs mooie route die we met de cliënten mochten lopen”, schreef een begeleider op Facebook. “Erg goed gedaan! En heel mooi en fijn dat de cliënten op een laagdrempelige manier, maar toch heel waardevol, afscheid kunnen nemen van hun dierbaren op hun manier. Een andere bezoeker schreef: “Het was voor ons de eerste keer. Wat een werk en wat een saamhorigheid. Dank iedereen. En zo fijn dat er pendelbus was met supervriendelijke chauffeurs.” En uiteraard was er een felicitatie voor de organisatie. "Dikke proficiat met deze mijlpaal: 10 jarig bestaan. Onze bewoners hebben weer genoten. We hebben voor iedereen een kaarsje aangestoken. Het blijft een prachtig evenement."

Waterorgel

Bezoekers werden dit jaar meteen aan het begin van de route verrast. Speciaal voor de jubileumeditie stond hier een waterorgel. Op het ritme van muziek -van onze eigen muziektherapeut Jan Borger- bewogen waterstralen heen en weer, dansend op de maat van de muziek met gekleurde lichteffecten. ‘Prachtig’, vonden veel bezoekers deze voorstelling. Verder kon je dit jaar weer namen noemen bij onder meer de Zandtekenaar, ‘Schrijf je naam in de wind’, het Hartenbos of ‘Wie mis jij dit jaar aan tafel?’ Nieuw dit jaar was ‘de Ladder naar boven’ waarbij je stil kon staan bij de vraag ‘Waar ga je naar toe als je dood bent?’ 

Begrip

Inmiddels is Namen Noemen een begrip binnen en buiten Amerpoort. Meer dan 160 medewerkers  en vrijwilligers waren aanwezig om deze indrukwekkende tocht mogelijk te maken. En meer dan 2000 bewoners, familieleden, medewerkers en bezoekers vanuit de hele regio kwamen naar dit bijzondere evenement. Na de route kon iedereen bij boerderij De Huydecoper genieten van warme chocomel en glühwein van het Grand Café Cultureel Centrum. 

Oorsprong

Namen Noemen is bijzonder omdat de focus op het ‘geleefde leven’ ligt en niet op verlies en rouw. Het evenement is gebaseerd op Allerzielen Alom ontwikkeld door kunstenaar Ida van der Lee en verder ontwikkeld door de werkgroep Namen Noemen en Annemieke Kappert, geestelijk verzorger en ritueel begeleider van Amerpoort. Namen Noemen wordt volledig mogelijk gemaakt door giften en sponsoring. Kijk voor meer informatie op www.namen-noemen.nl

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route