Creatief kennismaken op Heidag

16 oktober 2019

Terugblik geslaagde heidag van ervaringsdeskundige cliënten en familie.

Als ervaringsdeskundige cliënten en familieleden willen we meer samen optrekken. Op 26 september was er tijdens een heidag volop tijd voor kennis maken en uitwisselen.

Met elkaar in gesprek over samenwerken. Willen we dat? Zo ja, hoe en wanneer? We zijn het eens geworden dat het een heel goed plan is om vaker samen op te trekken om elkaar zo te versterken en ook van elkaar te kunnen leren.

We hebben kennis gemaakt met elkaar en kennis gedeeld over wat de ervaringsdeskundigen allemaal doen.

Creatieve workshops

In de middag brachten we het samenwerken ook in de praktijk met 4 verschillende workshops:

  • We hebben een picknickbank versierd met verf. In het tafelblad hebben we woorden gebrand die gaan over samenwerken. Deze ervaringsbank krijgt een plek op Vosseveld. We hopen dat iedereen gebruik komt maken van de bank. Een goed gesprek helpt tenslotte voor de samenwerking!
     
  • We hebben een wereld café gedaan waarin de deelnemers aan de hand van foto's konden vertellen wat zorg en samenwerking voor hen betekent.
     
  • Tijdens een paintbar hebben we de driehoek in een kunstwerk omgezet. We gaan er een mooi plekje voor zoeken binnen Amerpoort. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Simone Heilijgers.
     
  • In de 4e workshop maakte een fotograaf samenwerkingsfoto's, van een zichtbaar netwerk tot trucagefoto's. Alles was mogelijk om onze samenwerking binnen de driehoek vast te leggen.

Positieve ervaringen

Na afloop waren de deelnemers positief over de heidag:

“Het thema was samenwerken en dat hebben wij volop gedaan. Op naar een jaar vol prachtige samenwerkingen. Ik ga met energie naar huis!"

 “Ja, we gaan elkaar meer opzoeken en samenwerken in de driehoek!"

 “Wat een mooie verhalen zijn er gedeeld."

“Openheid is de sleutel."

''Mooie verbindende ervaring! Voor herhaling vatbaar."


Meer weten of met ons in gesprek?

Wil je meer informatie over ervaringsdeskundigen? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Wil je met ons in gesprek? Laat het vooral weten, we komen heel graag in contact. Je kan een mailtje sturen naar:

meedoen@amerpoort.nl

ervaringsdeskundigen@amerpoort.nl

 

Contactpersonen: Lyonne Lanphen, Zina Louter, Ida Vaessen, Simone Heilijgers

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau