Bewoners op ontdekkingstocht door nieuwbouw Operaweg

02 oktober 2019

Komend voorjaar verhuizen de bewoners van de Bombardonstraat, Etrog en Meerdonk naar een nieuw pand aan de Operaweg in Amersfoort.

Vorige week mochten ze vast een kijkje nemen in het pand. “Waauw, wat een grote kamer!’’

Deze donderdag is het de beurt aan de huidige bewoners van de Bombardonstraat. De opzichter begeleidt de bezoekers  door de hekken en over de bouwplaats naar binnen. We banjeren over de moddersporen van bouwverkeer en kunnen via een treeplank de betonvloer op stappen. Nieuwsgierig beklimt iedereen de trap naar boven, om te ontdekken waar ze naar verwachting over een maand of vijf gaan wonen. Bij de deuren hangen foto’s met namen, zodat iedereen zijn eigen woonruimte kan vinden.

Eigen huisnummer

Beneden is het halletje met de brievenbussen al zichtbaar. Iedereen heeft straks een eigen huisnummer, een eigen brievenbus. In het pand zijn 24 studio’s en 9 appartementen, die worden bewoond door mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Iedere bewoner heeft een eigen badkamer met toilet en keuken(blok). 

De zes verdiepingen zijn opgedeeld in drie blokken van elk twee etages. Naast het gewone trappenhuis heeft zo’n blok van twee verdiepingen een houten trap, zodat begeleiders via een korte route naar alle cliënten in de groep kunnen gaan. De twee woonkeukens per blok zijn van elkaar gescheiden door een brede schuifdeur. Zo kun je op het ene moment een grote woonkeuken creëren en op het andere moment een keuken per groep.

Dansje

Enthousiast en blij laten de cliënten van de Bombardonstraat elkaar hun nieuwe woonruimte zien. Het is mooi, soms zelf overweldigend. Zoveel ruimte! Tom poseert graag op zijn nieuwe woonplek, duim omhoog. Sharon heeft één van de grote kamers, het lijkt wel een balzaal. Spontaan doet ze een dansje met haar begeleider. “Mijn oude kamer is net zo groot als mijn nieuwe badkamer!” 

De komende maanden blijven nog spannend. Dan wordt duidelijk hoe de begeleidingsteams worden samengesteld. En ergens in het eerste kwartaal van 2020 wordt het tijd om de verhuisdozen in te pakken. En te kijken hoe de meubels in die nieuwe ruimtes komen te staan.


Meer weten?

Kijk dan op de locatiepagina van de Operaweg.
 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route