Arthur Frohn genomineerd voor de Shakingtree Award

19 november 2019

Arthur Frohn, cliënt bij Amerpoort, is vanwege zijn inzet voor AmerPride genomineerd voor de Shakingtree Award 2019.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport reikt de prijs jaarlijks uit aan mensen die de wereld van zorg en welzijn opschudden. Op dinsdag 19 november bleek wie van de drie genomineerden de prijs kreeg.

De Shakingtree Award is vernoemd naar Niels Schuddeboom, die de prijs als eerste ontving. De prijs is bedoeld voor mensen die net als Niels met positiviteit en verstand van zaken de zorg vooruithelpen. Bijvoorbeeld met verfrissende ideeën, of door situaties aan de kaak te stellen waarbij mensen ongelijk behandeld worden, of te wijzen op overbodige regels die de zorg ingewikkeld maken.

Amerpride

Het juryrapport van Arthur legde uit waarom hij genomineerd werd: "Jij vindt het heel belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn en wil graag dat bewoners en medewerkers die lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseksueel zijn, zichzelf kunnen zijn in hun woon- en werkomgeving. Wij weten dat jij je verhaal heel goed kunt vertellen. Het verhaal waarom het zo belangrijk is dat er gelijke behandeling is voor iedereen. Dat verhaal verdient wat betreft de jury een groter podium. Je laat op een bijzondere manier zien dat dit thema overal aandacht verdient.

Je hebt het afgelopen jaar de regenboogvlag gehesen met de bestuurder van Amerpoort en jullie deden mee met de Canal Pride in Utrecht. Je vindt het belangrijk dat er net zoveel ontmoetingsactiviteiten zijn voor mensen met een licht verstandelijke beperking met een andere seksuele geaardheid als voor hetero’s. Jouw wens is om ooit mee te doen aan de Gay Pride in Amsterdam. De jury was onder de indruk van jouw opschuddend vermogen."

Feest!

Arthur voelde zich wel wat gespannen op de dag van de uitreiking. “Je weet niet wat er gaat gebeuren. Maar hoe dan ook ben ik trots en blij dat ik genomineerd ben uit 130 kandidaten. Dat is ook al een feest!” Arthur werd tijdens de uitreiking in een videoboodschap toegesproken door niemand minder dan Rob Jetten en Ellie Lust.

De andere genomineerden voor de Shakingtree Award zijn Jason Bhugwandass en Floor Brouwer. Jason wint de Shakingtree Award 2019, een mooie waardering voor zijn geweldige inzet voor jeugdzorg!

Foto: Sanne Schuddeboom, weduwe van Niels Schuddeboom, feliciteert Arthur met zijn nominatie.

Jason Bhugwandass

Jason Bhugwandass maakt zich sterk voor betere jeugdzorg. Dat doet hij vanuit zijn eigen ervaring. Ontwapenend en tegelijkertijd met scherpe observaties en reflecties schudt hij de jeugdzorg, en met name de gesloten jeugdzorg, op. Hij is een graag geziene gast in de media en weet zo de aandacht te trekken van politiek en beleid voor wat er beter kan in de jeugdzorg.

Floor Brouwer

Floor Brouwer richtte nog tijdens haar studie Stichting BONT op. Stichting BONT is een begrip in zorgland geworden met een heel eigen aanpak binnen de zorg voor ernstig verstandelijk beperkte jongeren en hun families. Ze doet dit vanuit de basisgedachte dat de wereld een bont geheel is: veel gekleurd, vrolijk, vol dromen, denkend vanuit mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.  
 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route