Nieuwe woongroep Koperwiek gaat van start

23 september 2019

Vorige week was het zo ver! De eerste bewoner nam zijn intrek in de nieuwe woongroep Koperwiek

Daarna komen stapsgewijs nog 7 andere bewoners aan de Dennenweg 20A wonen en eind dit jaar is het huis weer helemaal gevuld. “We hebben er zin in om van deze woongroep een warm thuis te maken!"

Helemaal nieuw

“In de Dennenweg 20A zat eerst de woongroep Andreas. Voor de zomer namen we van alle bewoners afscheid en ging de woongroep dicht. De Koperwiek is een geheel nieuwe woongroep met nieuwe bewoners en een nieuw team begeleiders."

Wie komen er wonen?

“In de Koperwiek komen kinderen en jongeren wonen met een licht tot matige verstandelijke beperking in de leeftijd van 11 tot 18 jaar. Het is een heel gemêleerde groep. De meeste jongeren komen direct vanuit huis en gaan voor het eerst in een woongroep wonen. Best spannend natuurlijk voor henzelf en voor hun ouders. Sommige hebben wel ervaring met logeren bij Amerpoort. Maar dit is een nieuwe stap in hun leven. Dat betekent ook dat ouders nauw betrokken zijn en blijven."

Is het ook een antroposofisch huis?

“De Koperwiek hoort bij Christophorus. Dus we gaan ook in deze woongroep zorg en ondersteuning bieden vanuit de antroposofische visie. Op de website van Amerpoort kan je hierover meer lezen."

Wie komen er werken?

“De Koperwiek heeft een nieuw team van begeleiders die intern hebben gesolliciteerd en ook begeleiders die voor het eerst bij Amerpoort komen werken. We hebben inmiddels een introductieweek achter de rug en veel zin om samen van deze nieuwe woongroep een warm thuis te maken."  

…en wat betekent de naam?

“Een koperwiek is een lijster die je elk jaar vanaf september tot mei in Nederland kan zien. We hebben gekozen voor de naam van een vogel, omdat dit past bij de naam van de andere woongroepen: Nachtegaal (zangvogel) en Franciscus (Franciscus van Assisi is de heilige die volgende de overlevering met dieren kon praten). Bij een nieuwe woongroep hoort natuurlijk ook een nieuwe naam!"

Team van de Koperwiek

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau