FNV voert actie voor een goede CAO

16 september 2019

Paul Willems tegen collega’s: ‘Ik steun jullie oproep’

De FNV voert deze week actie voor een goede CAO in de gehandicaptenzorg. Vanmorgen overhandigde vakbondsbestuurder Hans van Wijngaarden een uitvergrote petitie met 797 handtekeningen van Amerpoort-medewerkers aan bestuurder Paul Willems. Dat betekent dat een derde van de collega’s achter de FNV-actie staat.

In aanwezigheid van zo’n 80 collega’s vertelden twee medewerkers, Peter de Gee en Christiaan Reijnen, hun verhaal in de hal van het hoofdgebouw op locatie Nieuwenoord. Over waar ze tegenaan lopen, bijvoorbeeld als het gaat om kleine contracten. En hoe belangrijk het is dat er versterking komt; dat er meer medewerkers in vaste dienst op de groepen werken. Zodat medewerkers niet meer alleen op een groep staan en het kunnen volhouden.

“Ik ben net als jullie voor een goede CAO en voor een veilige werkplek”, zei Paul Willems. Hans van Wijngaarden verzocht de bestuurder om vandaag nog contact te zoeken met de VGN. “Ik steun jullie en ik zorg ervoor dat vandaag jullie oproep voor een goede CAO bij de VGN terechtkomt”, antwoordde hij.

De werkgevers komen morgen, op dinsdag 17 september, met een nieuw voorstel. FNV en de andere bonden gaan daarom opnieuw om tafel met de werkgevers. Eerder liepen de onderhandelingen vast.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route