75 studenten ROC Midden Nederland beginnen hun studie bij Amerpoort

15 september 2019

Deze week is het weer zo ver. Voor het derde jaar op rij beginnen studenten Maatschappelijke Zorg van ROC Midden Nederland met werkplekleren bij Amerpoort.

Dat wil zeggen dat zij meteen bij de start van hun opleiding één dag per week leren en werken bij locatie Nieuwenoord. Dit jaar zijn het maar liefst 75 eerstejaars. Vandaar dat er nu ook een groep op vrijdag gaat werkplekleren.

Speurtocht

Na een korte introductie en kennismaking, kregen de studenten de uitdaging om een speurtocht over Nieuwenoord op te lossen. Aan de hand van 15 makkelijke en soms moeilijke vragen, leerden ze meteen hun nieuwe leer- en werkplek een beetje kennen. Want wat is de aanbieding van de dag bij de Kwekerij en waar is het zwembad? Op boerderij De Huydecoper kregen ze spontaan een rondleiding van de cliënten. De studenten waren blij verrast.

Doelgroepen

Na de lunch vertelden flexmedewerkers Ingrid van Rijn, Christien Koudijs en Angelique Verburg en begeleider Lisa Verkroost over de verschillende doelgroepen: Moeilijk Verstaanbaar gedrag (MVG), Ernstig Matig Verstandelijk Beperkt (EMVB) en ouder wordende cliënten. De studenten vonden het een interessante kennismakingsdag.

Maandag en vrijdag

Deze week gaat het dan echt beginnen. De eerste les en kennismaking met de eigen werkleerplek. De studenten krijgen wekelijks een halve dag les en werken een halve dag op een dagbestedingsgroep of draaien een middagdienst mee op een woning.

Direct in de praktijk

Bij werkplekleren gaan studenten van de bol-opleiding Maatschappelijke Zorg direct bij de start van de opleiding één dag per week in de praktijk aan de slag. Het werkplekleren is 3 jaar geleden als pilot gestart. En met succes. Studenten krijgen zo snel een goed beeld van het werk waar ze voor worden opgeleid en de doelgroep: mensen met een verstandelijk beperking. En bewoners vinden het leuk als er extra tijd en aandacht voor hen is.

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route