Ontbijt met een verhaal

29 augustus 2019

Op een keukentafel ergens in Nederland staat straks een fles appelsap, met een tekening van een Mona Lisa erop.

Of een pack crackers met een Mona Lisa. Of een doosje kaaspuntjes met een Mona Lisa. Een ontbijt met een verhaal. Want die tekeningen zijn gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking, van Jans Pakhuys in Baarn en Amersfoort. In het Leonardo da Vinci-jaar 2019 en in eerdere jaren lieten zij zich inspireren door Da Vinci’s meesterwerk Mona Lisa.

Mooie haren

Caroline Sterkman tekende met ecoline de Mona Lisa’s die nu op de fles appelsap en het draagtasje staan. Op de fles appelsap een klassieke Italiaanse met zwarte haren en natuurlijk de mysterieuze glimlach. “Dat Italiaanse, dat inspireert me enorm. Zoals ze haar armen houdt. En die mooie haren….. Bij Mona Lisa denk ik altijd aan dat liedje van Nat King Cole: Mona Lisa, Mona Lisa….”

Trots

Enthousiast pakt Caroline de tas met haar hippe rode Mona Lisa. “Outsider Art”, leest ze op het etiketje. “Wij hebben die Mona Lisa’s gemaakt. En straks gaan mensen deze producten gebruiken. Straks zie ik iemand lopen met dat tasje. Fantastisch! Ik ben zo trots als een pauw!”

Jans Pakhuys is het kunstatelier van Amerpoort in Amersfoort en Baarn. Sinds 1992 biedt Jans Pakhuys kunstenaars met een verstandelijke beperking de gelegenheid om zich via kunst te uiten en zo de kunst te verrijken met hun eigenzinnige blik. Bickery Food was zo enthousiast over het werk van de kunstenaars dat het bedrijf besloot een kerstpakket samen te stellen met de Mona Lisa’s van Jans Pakhuys. De producten zijn als pakket of per product te koop bij Bickery Food en bij de supermarkt van Amerpoort aan de Nieuwenoordlaan in Baarn.

Meer weten?

Mail voor meer informatie naar Tanja Fokker

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route