Eerste HIP-locatie opent in Vinkeveen

29 juli 2019

Vanochtend opende bij dagbesteding De Broedplaats in Vinkeveen de eerste HIP-locatie. Cliënten kunnen nu binnen hun eigen dagbesteding via HIP werken op de computer.

Ze krijgen ondersteuning vanuit HIP. Zo kunnen ze opdrachten vanuit ICT-bedrijf Exceptionall doen om de KLIKIK bibliotheek te vullen en leren ze eenvoudig programmeren. 

Zo is de Broedplaats de eerste officiële HIP-dagbestedingslocatie. HIP staat voor Hippe Internet Plek. Het is een concept waarbij het HIP-team van Amerpoort in verschillende vormen digitale en innovatieve ondersteuning biedt aan cliënten, verwanten en begeleiders.

Digitaal vaardiger

HIP Vinkeveen begon met cliënt Sjoerd, die graag met een computer wil werken en digitaal vaardiger wil worden. Inmiddels werkt hij een paar weken bij HIP,  binnen zijn eigen dagbesteding. Er is ook belangstelling van andere cliënten uit Vinkeveen om op deze manier dagbesteding met computers te doen.

Alle reden dus voor een klein feestje met taart en de onthulling van een HIP-bordje. “Een droom die werkelijkheid is geworden, ” zegt Annette Valentijn. “Door mijn jarenlange ervaring in de zorg en de aanleg van ITT Internet Telefoon en Televisie en mijn betrokkenheid bij KLIKIK, werd ik voor de cliënten, ‘de mevrouw van het internet’. Ik zag de interesse, de kansen maar vooral het plezier dat internet bood voor onze cliënten. Ik zag ook het verdriet en frustratie als de cliënten niet in staat waren om zelfstandig te internetten of als er geen budget was om een iPad of laptop aan te schaffen. Daarom had ik een droom: iedereen bij Amerpoort die wilde internetten of hulp nodig had moest hier de kans voor krijgen. Samen met Dorinda Kuijf en Rick Bergmans kwamen we tot het concept HIP.”

ICT-dagbesteding

Intussen bouwt HIP verder aan nieuwe plannen. Zo ondersteunt HIP clustermanagers die een ICT-dagbesteding op willen zetten. Ook gaat HIP sinds een jaar ‘on tour’ om op locaties te onderzoeken hoe het gaat met internetgebruik door mensen met een beperking en cliënten te laten kennismaken met innovaties zoals de zorgrobot. Mensen die meer willen weten over dagbesteding in de ICT of over HIP kunnen mailen naar hip@amerpoort.nl 
 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route