Een brief in begrijpelijke taal voor staatssecretaris Tamara van Ark

22 juli 2019

Medewerkers van EdLoket vertaalde een brief van staatssecretaris Tamara van Ark in begrijpelijke taal. Zij brachten het aantal pagina’s terug van 20 naar 6.

De brief van de staatsecretaris gaat over een plan van om kwetsbare mensen aan werk te helpen. De staatssecretaris nodigde EdLoket uit om de aangepaste brief aan haar te overhandigen. Met daarop het EdLoket-goedgekeurd stempel. Jason Woodley en Judith Coumou van EdLoket gaven in het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de brief aan de staatssecretaris.

“Op dat goedgekeurd-EdLoket stempel ben ik super trots”, zei de staatssecretaris. “Nu hoop ik dat mijn collega’s van andere ministeries gaan zien dat het wel kan; dat we moeilijke teksten begrijpelijker kunnen maken.” 

Tips van EdLoket

Subsidie is een ander woord voor geld en een deskundige is iemand die ergens veel verstand van heeft. Dennis, Jason en Judith van EdLoket herschreven de brief aan de Tweede Kamer met het doel dat zij en anderen met een arbeidsbeperking de brief ook begrijpen. Ook gaven ze tips aan de ambtenaren van het ministerie: gebruik veel korte actieve zinnen en duidelijke tussenkopjes en bullets. Vermijd ambtelijke taal en jargon én lijdende zinnen. En leg moeilijke begrippen, zoals loonwaardenbepaling en streefdata, uit. 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route