Dagbesteding en wonen gaan nog meer samenwerken

11 juli 2019

Begeleiders van dagbesteding en wonen gaan nog meer samenwerken op Nieuwenoord.

We willen samen nog slimmer gaan roosteren. Begeleiders kunnen dan makkelijker bij een ander team meewerken.Op een aantal locaties gebeurt het al: dagbesteding begeleiders helpen bij het opstarten op de woning en woonbegeleiders werken een aantal uren mee op dagbesteding. Wat betekent dit voor een begeleider en voor een bewoner?

Wat betekent dit voor een bewoner?

Het kan zijn dat een begeleider meegaat met een bewoner naar dagbesteding na het opstarten op de woongroep. Maar het kan ook dat de medewerker naar een andere dagbesteding gaat. Een bewoner kan blijven kiezen naar welke dagbesteding hij of zij wil. Dat verandert niet. Een bewoner kan aangeven als hij niet wil dat de woonbegeleider meegaat naar zijn dagbesteding. Dan houden we daar rekening mee.

Wat betekent dit voor een begeleiders?

Begeleiders gaan steeds meer op dagbesteding én wonen werken. De samenwerking biedt hen de kans om langere diensten te draaien. Dit willen veel begeleiders. Als begeleiders dat niet willen, kunnen ze dat aangeven. Dit kan wel  betekenen dat je dan als begeleider korte diensten gaat draaien.

Kan een begeleider dagbesteding wel op wonen werken?

Dit kan. Begeleiders hebben dezelfde beroepsopleiding gevolgd. Toch mag je ervaring en interesse niet vergeten. Daarom heeft iedere woning en dagbesteding een vast kernteam. Iedere begeleider hoort bij een kernteam wonen óf dagbesteding. Dit zorgt er ook voor dat de kennis over de cliënten, de dagindeling en het werk behouden blijft. Als een begeleider bij een ander team werkt, volgt hij de instructies van het kernteam. Voordat een begeleider bij een ander team start, kijken we naar het inwerken, of er bijscholing nodig is en of er aanvullende eisen zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kennis over de doelgroep Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (MVG) of Ernstige Meervoudige Verstandelijke Beperking (EMVB). Zo willen we de kwaliteit blijven behouden.

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route