Feesten met Amerpride tijdens Utrecht Canal Pride 2019

04 juni 2019

Een boot vol cliënten en medewerkers van Amerpoort deed mee met de Utrecht Canal Pride 2019. Het werd een bruisend feestje op een prachtige zonovergoten dag!

Mike Haanstra, organisator, vertelt: “Op 1 juni vorig jaar begon ik als projectcoördinator Amerpride. Om seksuele--en genderdiversiteit binnen en buiten Amerpoort meer zichtbaar te maken. Want  jezelf kunnen zijn als LHBTI-er met een verstandelijke beperking is belangrijk. Dat draagt bij aan levensgeluk. Wat was dit een betekenisvol en prachtig eerste jaar....  We gaan feestend het volgende jaar in. Happy Pride!”

Aandacht

Sinds de start van AmerPride een jaar geleden, is er regelmatig aandacht voor LHBTI’ers met een verstandelijke beperking. Zo heeft Amerpoort meegedaan aan de GayPride in Amersfoort en de regenboogvlag gehesen op Coming Out Dag. Ook op andere manieren besteedt Amerpoort aandacht aan seksuele diversiteit, bijvoorbeeld in gesprekken met cliënten en professionals.

Trots

Arthur Frohn is cliënt en medeoprichter van Amerpride: “Het was echt geweldig en fantastisch. Ik ben trots dat ik samen met Mike Amerpide heb opgericht en dit mogelijk heb gemaakt. Ik ben zo ongelooflijk trots op mezelf, op Amerpoort en natuurlijk op Amerpride!!”

De activiteiten van Amerpride krijgen veel steun van medewerkers, cliënten én anderen. Harco woont op een Utrechtse locatie van Amerpoort. Op zijn dagbesteding Vila Velha heeft hij verteld over AmerPride en zijn deelname aan de Utrecht Canal Pride. Daarop bood Vila Velha om de T-shirts te sponsoren. Harco gaat met veel plezier naar de dagbesteding en is blij met het initiatief. We zijn heel dankbaar voor deze mooie bijdrage aan een kleurrijk Amerpoort. 

Geniet mee met het feest op de boot met een korte impressie van Joyce Graafhuis. De aftermovie volgt binnenkort. 

De deelname aan de Utrecht Canal Pride is mede mogelijk gemaakt door:

RDO Balije van Utrecht
Van den Muijsenbergh-Fonds

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route