Ervaringsdeskundigen leveren bijdrage aan congres van de HU

22 mei 2019

Op 7 en 8 juni organiseert de Hogeschool Utrecht (HU) de conferentie ‘Samenwerken en samen leren in het hoger onderwijs’. Idman Nur en 4 collega-ervaringsdeskundigen van Amerpoort geven presentaties en workshops. De conferentie is onderdeel van het project Inclusive Campuslife, waarmee de HU ook mensen met een verstandelijke beperking wil laten deelnemen aan het campusleven. Amerpoort is partner van de HU in dit project. 

Idman Nur geeft samen met Sacha van Gijzel, docent onder zoeker van de HU een presentatie geven over haar reis met Sacha naar Finland. Zij hebben daar op internationaal niveau kennis uitgewisseld rond dit thema. De ervaringsdeskundigen geven workshops over bijvoorbeeld begrijpelijke communicatie en inclusie. 5 van de ervaringsdeskundigen hebben het afgelopen jaar, samen met de studenten van de HU, een minor gevolgd. Vanaf september start er weer een nieuwe minor en Idman wordt daar co-docent.

Presentatie onderzoek

Het hoger onderwijs is gericht op toetreding tot de arbeidsmarkt. Voor veel mensen met een verstandelijke beperking is dat een brug te ver. Deelnemen aan het campusleven kan echter ook voor hen heel waardevol zijn. Ze leren er belangrijke levensvaardigheden en het zorgt voor zingeving. Wat is nodig om deze mensen te kunnen laten deelnemen aan het campusleven? Hier deed het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning van de HU de afgelopen drie jaar onderzoek naar in het project IC Life, samen met diverse internationale hogescholen en universiteiten. Op 7 en 8 juni presenteren ze de resultaten.

Meer weten? Kijk op www.onderzoek.hu.nl

Program Inclusive CampusLife Event Utrecht - 7 & 8 June (pdf-bestand)

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route