36e Nieuwenoord Motorrun was weer een feest

26 mei 2019

Het laatste weekend van mei stond zoals altijd weer in het teken van de jaarlijkse Nieuwenoord Motorrun. Bewoners van Amerpoort reden zondag mee met 77 zijspannen en trikes door de regio.

Voor het eerst wordt de Nieuwenoord Motorrun als toertocht gereden en niet meer als aaneengesloten stoet. Best spannend zo'n eerste keer zonder de trouwe motoragenten. Maar dat mag de pret niet drukken. Dankzij de hulp van de veiligheidsprofessionals van ProRail Incidentenbestrijding en de vele vrijwilligers, is ook deze editie weer een feest. Al zwaaiend en met een grote glimlach op het gezicht rijden bewoners van Amerpoort zondag de 36e motorrun. Een mooie afsluiting van een gezellig weekend.  

Zaterdag 25 mei Minirun en feest

Zo’n 77 zijspanrijders en trikers uit het hele land verzamelen zich vanaf zaterdagochtend bij het Cultureel Centrum. Om 14.00 uur start de minirun, speciaal voor bewoners die niet in staat zijn om aan de grote tochten op zondag mee te doen. Tot laat in de avond is er een groot feest in het Cultureel Centrum met optredens van diverse artiesten. 

Zondag 26 mei Toertocht

Op zondag vertrekt in de ochtend de eerste toerrit. In kleine groepjes rijden bewoners een mooie tocht door de omgeving. Aan de kant staan mensen te zwaaien. Begeleiders vergezellen de groepjes door mee te rijden op de zijspannen en (achter)op de solomotoren. Ordonnansen op solomotoren geven het tempo aan en zorgen ervoor dat iedereen de juiste route rijdt. 

IJsje van de burgemeester

In de middag is het tijd voor de tweede toerrit. Weer staan mensen te zwaaien. Zo rond 15.00 uur maakt de stoet in de Pekingtuin in Baarn een tussenstop. Ook dit jaar voorziet de Baarnse burgemeester Mark Röell bewoners, motorrijders en vrijwilligers van ijs van Petershof. Daarna poseert hij op verzoek voor een selfie. De tocht gaat verder door de regio terug naar Nieuwenoord. Hier is voor iedereen soep, muziek en gezelligheid in het Cultureel Centrum. 

De Nieuwenoord Motorrun organisatie

De motorrun is een initiatief van de Baarnse Motorrun Vereniging en het werk van tientallen vrijwilligers en motorrijders uit het hele land. De run wordt mede mogelijk gemaakt door vele particuliere sponsors, door zorgorganisatie Amerpoort en door bijdragen van het Nieuwenoord Fonds.  

Bedankt en tot volgend jaar!

We willen alle vrijwilligers, begeleiders, sponsoren en iedereen die deze 36e motorrun weer mogelijk hebben gemaakt bedanken. Nog even nagenieten en dan op naar volgend jaar! Hopenlijk zien we iedereen weer in 2020, het laatste weekend van mei?!

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route