Snoezelruimte voor Chris

02 mei 2019

Chris, de jongste zoon van Christel en Ronald Kooyman, is 14 jaar. Hij heeft het zeldzame syndroom van Cohen, een genetische afwijking. Chris groeit niet op tot een normale stoere kerel, maar heeft een ernstige verstandelijke handicap. Hij kan niet praten, maar is dankzij de liefdevolle zorg en toezicht van de zorgverleners van Amerpoort in Baarn, waar hij sinds zijn vijfde jaar woont, toch gelukkig.

Chris gaat elke dag naar dagbesteding de Eend. Op deze locatie wordt hij met 26 andere gehandicapte mensen in de leeftijd van 14 tot 50 jaar opgevangen. Zij hebben allemaal een ernstig verstandelijk meervoudige beperking. De zorgverleners hier doen hun best om op creatieve wijze initiatieven te bedenken om de kwaliteit van het leven van Chris en de anderen te stimuleren. De activiteiten zijn gericht op contact leggen, samenwerken en ontdekken, voelen proeven en ruiken. Snoezelen is hierbij een belangrijke activiteit maar dat is voor Chris en alle andere verstandelijk gehandicapten daar niet mogelijk.

Het gaat de moeder van Chris, Christel, aan het hart, dat juist bij haar kind en zijn vrienden en vriendinnen op locatie De Eend geen mogelijkheid is om te snoezelen. Door bezuinigingen en wegvallen van subsidies is het voor Amerpoort niet mogelijk om een kamer hiervoor te bouwen én in te richten. In een snoezelruimte staan aangepaste en interactieve hulpmiddelen ter beschikking, gecombineerd met een bonte verzameling van sfeermateriaal zoals gedempt licht, geuren, zachte muziek, een zitzak of waterbed, meubilair dat een ontspannen houding toelaat.

Christel kwam op het idee een crowdfundingactie te organiseren voor een snoezelruimte voor Chris. Het benodigde bedrag bedraagt 18.678,60 euro. Inmiddels is 60% gedoneerd maar er ontbreekt nog steeds ruim 7.300 euro.

Wie een bijdrage wil leveren of informatie wil kan kijken op snoezelenvoorchris.nl.

Bron: Witte Weekblad De Ronde Venen.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau