Lionsclub overhandigt bewoners Kwatrijn een cheque voor een mini-shovel

09 april 2019

De President van de Lionsclub Soestdijk, Peter van der Torre, overhandigde donderdag 4 april een cheque van € 8.000,- aan de bewoners Jacco en Boris van woonpark het Kwatrijn in Soest.

Deze schenking was mogelijk door de opbrengst van het op 8 september 2018 door de Lionsclub georganiseerde Moonlight Festival in openluchttheater Cabrio in Soest. Met de opbrengst van dit bijzondere muziekspektakel ondersteunt de Lionsclub diverse sociale doelen in de gemeente Soest.

Kwatrijn en Blauwe Vogel

Dit keer gaat een mooi bedrag naar de mensen met een verstandelijke beperking die wonen of werken via zorgorganisatie Amerpoort. De bewoners van het Kwatrijn krijgen 8.000,- euro als bijdrage voor een mini-shovel. Daarnaast ondersteunen de Lions al meer dan 20 jaar  de kinderen van Kinderdagcentrum De Blauwe Vogel in Soest door hen een dagje mee uit te nemen naar Manege zonder Drempels in Bennekom.

Podium

“Deze bestemming past goed bij het motto van de Lions: ‘We serve’”, aldus Van der Torre. “Want dat is waar wij voor staan. “Ons belangeloos inzetten om iets te betekenen voor de mensen die het goed kunnen gebruiken.” Amerpoort-directeur Jan Willem Schuurman is blij met de lange relatie met de Lions. “Jullie hebben de bewoners van het Kwatrijn ook letterlijk een podium in Soest gegeven. En met dit mooie bedrag is bovendien de komst van een mini-shovel voor de tuinploeg van het Kwatrijn in zicht."

Tuinploeg

Op woonpark het Kwatrijn aan de rand van het natuurgebied de Soester Eng wonen en werken 28 mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. In 2014 heeft het televisieprogramma Onze Tuin van RTV Utrecht i.s.m. het Wellantcollege uit Nieuwegein een prachtige 4 hectare tuin aangelegd. Zo’n 7 bewoners –met begeleiders- en meerdere vrijwilligers (uit Soest) onderhouden deze tuin.

Buitenmensen

Zij zijn allen ‘echte buitenmensen’. Met regen en zonneschijn zijn ze hier te vinden. Ook gaan ze met een bakfiets de wijk in om bloemen en groente te verkopen of om bij de buurman mest op te halen. De tuinmannen en -vrouwen kunnen een mini-shovel goed gebruiken. Voor bijvoorbeeld het verplaatsen van stukken hout of het schudden van de composthoop. En met een korte cursus kunnen ze leren hoe ze het kunnen bedienen. Een mooie kans om mee te doen in de samenleving.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route