Helemaal thuis in Leusden

12 april 2019

Van de Amersfoortse binnenstad naar een voormalige school in Leusden. Dat kan best een overgang zijn. Maar de cliënten van dagbesteding De Smederij zijn al vanaf de eerste week gewend aan hun nieuwe werkplek.

Donderdag 11 april vierden ze de officiële opening van hun nieuwe dagbesteding met een open huis voor familie, collega’s en andere betrokkenen.

De dagbesteding zit in twee lokalen van het voormalige schoolgebouw aan de Hoefijzer in Leusden. Twee deuren verderop zit een groepje ouderen te breien. Achter de andere deuren in het gebouw werken een fysiotherapeut, een yogadocent, een traiteur en andere zelfstandig ondernemers. De cliënten van Amerpoort gaan inmiddels sporten bij de fysiotherapeut, sorteren knopen voor de kledingontwerper en brengen glas naar de glasbak.

Geschept papier

Leusdenaren hebben al ontdekt dat in cliënten in De Smederij onder andere geschept papier maken en komen regelmatig papieren lege theeverpakkingen brengen. Verschillende cliënten van De Smederij wonen in Leusden of het nabijgelegen Achterveld. Zo is de dagbesteding dus op allerlei manieren verbonden met het pand De Smederij en het dorp Leusden.

En dat was precies de bedoeling, legt Simone Rijneveld uit in haar openingspraatje. Als beleidsmedewerker sociaal domein bij de gemeente Leusden stond ze aan de wieg van De Smederij. “We wilden graag dat mensen die in Leusden wonen ook in Leusden dagbesteding kunnen doen.” In een voormalig schoolgebouw bood de gemeente onderdak aan ondernemers, activiteiten uit een gesloopt buurthuis en aan de dagbesteding. In die ‘broedplaats’ kan het contact tussen Leusdenaren opbloeien. En dat doet het dus ook.


 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route