Feestelijke opening Erabel en Egelantier

26 april 2019

Dat het buiten regende en het tuinfeest is het water viel, maakte helemaal niets uit. Binnen was het druk en gezellig tijdens de feestelijke opening van Egelantier 1 en 2 en Erabel aan de Baarnseweg 2 in Bosch en Duin.

In december waren de jongeren van alle drie de groepen naar het gloednieuwe pand verhuisd. Dus nu ze helemaal gewend zijn, is het tijd voor een feestje en een rondleiding voor familie, vrienden en belangstellenden.

Applaus

De officiële opening gebeurd door het doorknippen van de linten, waarna manager José iedereen bedankt die mee heeft geholpen aan het bouwen van en verhuizen naar deze mooie nieuwe woning. Met daarbij een extra woord van dank voor de flexibiliteit en het meedenken van de mensen van Huisvesting. Daarna durft bewoner Shirley het aan om met haar zus "Young Blood" te zingen. Met als beloning een groot applaus.

Antroposofisch

De woning is een mooie mix van nieuw en antroposofische elementen. Moderne meubels combineren goed met gerenoveerde houten antroposofische tafels en kasten die zijn meegenomen uit de oude Egelantier. En moderne Paas-versieringen staan naast de lente seizoenstafel. 

Wandelen

Volgens begeleider Tess is het fijn dat alle bewoners weer terug zijn in Bosch en Duin en dat hiermee een einde is gekomen aan verhuizen en bouwen. Het was voor sommige oude bewoners best even slikken toen ze zagen hoe de oude Egelantier werd gesloopt. Ook twee verhuizingen: eerst naar de Vondellaan in Zeist en nu terug, is best veel geweest in een paar jaar tijd. Nu is het tijd voor de bewoners om hier weer helemaal hun plek te vinden. Bewoner Femke is in ieder geval blij dat ze terug is in Bosch en Duin. Ze vindt het fijn om rustig te wonen en buiten in het bos te wandelen. 

Te koop

Op een tafel naast de hapjes staan allemaal zelfgemaakte vogelhuisjes, canvas-tasjes en schilderijen uitgestald. Deze zijn gemaakt door de jongeren van Egelantier en Erabel en te koop. Het geld is voor de aanleg van de tuin om het nieuwe pand heen. Veel gasten gaan met een nieuw gekocht kunstwerk weer huiswaarts. 

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau