Amerpoort en TivoliVredenburg gaan samenwerken

30 april 2019

Medewerkers met verstandelijke beperking aan de slag bij Utrechts podium.

Vanaf begin april werken zes medewerkers met een verstandelijke beperking op basis van dagbesteding bij TivoliVredenburg in Utrecht. Beide organisaties zijn trots op deze nieuwe samenwerking.

TivoliVredenburg is het eerste podium in Nederland dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek biedt. Teamleiders Hospitality in TivoliVredenburg, Jiska Jacobs en Tim Geertshuis: ‘wij zijn erg blij dat we deze samenwerking tot stand hebben kunnen brengen. Deze nieuwe collega’s passen bij uitstek bij ons team om ons publiek een warm welkom te geven.’ Jasper van Hove, waarnemend directeur van Burgundy Street, de BV waarin onder meer café Het Gegeven Paard en restaurant Danel zijn gehuisvest: ‘We zien het helemaal zitten met deze toppers, ze ondersteunen ons heel goed in de dagelijkse operatie en met hun dosis humor wordt dit een groot feest.’

"Voor Amerpoort cliënten is het een fantastische kans om op een mooie plek midden in de samenleving aan de slag te gaan", aldus dagbestedingsmanager Brechje Buxtorff.

Gewoon gewoon zijn

De zes nieuwe medewerkers hebben ruime ervaring in de horeca en gaan vijf dagen per week aan de slag in de twee restaurants en de artiestenfoyer van TivoliVredenburg. Ze zijn ook een welkome ondersteuning voor het serviceteam van TivoliVredenburg bij het assisteren bij de horeca en het doorverwijzen van ons publiek. Daarbij worden ze begeleid door drie medewerkers van Amerpoort. De nieuwe medewerkers hebben er zin in. Joyce: "Ik heb heel veel zin om hier te gaan werken. Ik wil gewoon gewoon zijn. Dat ik 's ochtends met de trein naar mijn werk ga net als andere mensen."

Nog plek voor collega's

Volgens Buxtorff is er overigens nog plek voor leuke collega's. "Heb je een verstandelijke beperking en een passie voor werken in de horeca? Vind je het leuk om mensen gastvrij te ontvangen? Neem dan contact op met Amerpoort en vraag naar mij."

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route