Amerpoort en Terminus de Onthaasting gaan elk hun eigen weg

15 maart 2019

Amerpoort en lunchroom Terminus de Onthaasting in Amersfoort hebben besloten de samenwerking te beëindigen

Beide partijen kijken terug op een mooie samenwerking en vinden het jammer dat hieraan een einde komt. Vanaf midden januari werkten de cliënten van de lunchroom al tijdelijk bij een andere horeca-dagbestedingsplek.

Amerpoort had vanaf 2003 bij lunchroom Terminus de Onthaasting een dagbestedingsplek voor 15 cliënten die graag in de horeca werken. Met ondersteuning van begeleiders werkten zij in de bediening of in de keuken en voerden zij onder andere horecawerkzaamheden uit. Stichting De Onthaasting is eigenaar van de lunchroom. De horecamedewerkers van Terminus de Onthaasting werkten samen met de cliënten en medewerkers van Amerpoort.

Goede manier

Sinds enige tijd was er tussen beide partijen een verschil van inzicht ontstaan over de samenwerking. Amerpoort en de Onthaasting hebben hierover regelmatig goed overleg gehad en uiteindelijk besloten de samenwerking te beëindigen. Partijen vinden het belangrijk om op een goede manier uit elkaar te gaan. Dat is in het belang van cliënten, familie en medewerkers van Amerpoort en van alle medewerkers van de Onthaasting. De Onthaasting streeft naar continuïteit en behoud van het concept.

Nieuwe werkplek

Tijdens de besprekingen kregen de cliënten van Amerpoort tijdelijk een nieuwe werkplek elders aangeboden op een andere horeca-dagbestedingslocatie van Amerpoort.

Begeleiden

Amerpoort heeft inmiddels alle cliënten, hun ouders/familie en medewerkers geïnformeerd over de beëindiging van de samenwerking. Partijen begrijpen dat dit voor de betrokkenen - na jaren van goede samenwerking – om aanpassing vraagt. Amerpoort is met hen in gesprek over een definitieve en passende werkplek voor hen allemaal, zowel medewerkers als cliënten.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route