Regioschilderij op tournee

29 januari 2019

Kunstenaar Piet Schopping heeft in opdracht van de dialooggroep Regioprofilering een regioschilderij gemaakt, getiteld: “Regio Amersfoort, je kunt er niet omheen”. Het schilderij staat symbool voor het verbindend element in de regio en gaat ook op tournee. De reis van het schilderij start op woensdag 30 januari bij de gemeente Amersfoort en in het tweede kwartaal 2019 hangt het schilderij in Baarn. Het kunstwerk doet uiteindelijk alle gemeenten in de regio Amersfoort aan.

Wethouder Regionale Samenwerking Cees van Eijk: “Erg kleurrijk en beeldend, zo zou ik het schilderij van Piet Schopping omschrijven. Piet slaagt er goed in om gezichtsbepalende kenmerken uit de regio naast elkaar op één doek te zetten. Dat is ook hoe we in de regio samenwerken, naast elkaar en met elkaar; daar ben ik trots op. ”

Dialooggroep Regioprofilering

In de Regio Amersfoort werken gemeenten (Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg) samen op allerlei gebieden. Dit doen zij in een samenwerkingsverband: Bureau Regio Amersfoort. Het bureau wil samen met de gemeenten grensoverschrijdende regionale vraagstukken aanpakken. Inwoners, organisaties en andere stakeholders worden hierbij betrokken via dialooggroepen.

De dialooggroep Regioprofilering boog zich over de vraag welke identiteit de regio kan en wil uitstralen. Het  formuleren van een regiomerk en slogan voor Regio Amersfoort bleek een lastige opgave. Ze doen verschillende aanbevelingen aan het bestuur van Regio Amersfoort.

Kunstwerk

Alfons Klarenbeek, woordvoerder van de dialooggroep Regioprofilering, is samen met de 11 leden van de dialooggroep, de initiatiefnemer van het kunstwerk. Het schilderij van Piet Schopping is aangeboden aan het bestuurlijk platform van de Regio Amersfoort en hangt nu in het stadhuis naast de Vermeerzaal. Piet Schopping is een van de bekendste kunstenaars van Jans Pakhuys, een atelier voor mensen met een verstandelijke beperking van Amerpoort.

Kijk voor meer informatie over Bureau Regio Amersfoort en de strategische agenda op bureau.regioamersfoort.nl

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau