Digitiaal Platform: meepraten.net

02 januari 2019

Op 7 december 2018 is tijdens het congres ‘De Kwaliteitsparade’ een nieuwe website gelanceerd: www.meepraten.net.

Cliëntenraden, verwantenraden en familieverenigingen vinden hier informatie en kunnen ervaringen delen over meepraten en meebeslissen. De website is gemaakt door LSR en Kansplus.

Tijdens het maken zijn zij geholpen door een klankbordgroep. Rob Louwinger-Leys, lid van de klankbordgroep, vertelde op 7 december hoe dat ging:

‘De klankbordgroep bestaat uit 8 personen. Mensen met een beperking die, net als ik, in de cliëntenraad van hun zorgorganisatie zitten. En verwanten uit familieverenigingen en familieraden. Bij elke bijeenkomst waren ook coaches van het LSR en Kansplus aanwezig. Eind 2017 zijn we begonnen. We zijn zo’n 5 keer bij elkaar gekomen en we hebben ook vaak telefonisch overleg gehad.’

‘We hebben meegedacht over de inhoud van de website en de 9 filmpjes. Die gaan bijvoorbeeld over ongevraagd advies geven, de wensen van de achterban of samenwerken met de manager. Soms klopten dingen niet helemaal, soms ging het te snel, soms was het geluid niet goed of duurde een filmpje te lang. Dat werd dan aangepast en dan werden de filmpjes weer aan ons voorgelegd.’

Bekijk de filmpjes op https://www.meepraten.net/filmpjes-video

${video}

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau