Herman van Veen opent dagbestedingen in Soest

31 januari 2019

“Het woord dat hier bij me opkomt, is gezellig,” zegt Herman van Veen. “Gezellig is dat je niet bang hoeft te zijn. Dat de mensen aardig zijn en de koffie lekker is.”

En zo is het precies, op deze 30 januari bij het openingsfeest van de dagbestedingen Keramiek & Cadeau, Flink en de Gagelgat-weggroep aan de Nieuweweg 97 in Soest.

Zichtbaar

De feesttent is gevuld met cliënten, hun familie, de begeleiders en andere collega’s en cliënten van Amerpoort. Vandaag vieren de drie groepen de officiële opening van de dagbesteding. Iedereen in Soest kent het pand als de voormalige fietsenwinkel. Maar sinds oktober komen er steeds meer inwoners van Soest binnen om er een cadeautje van keramiek te kopen.  De dagbesteding is zichtbaar voor heel Soest. En dat was precies de bedoeling. Herman van Veen komt als bekende artiest en inwoner van Soest het lint doorknippen. Ook drukt hij zijn hand in een kleitablet en zet er zijn handtekening bij.

Vandaag is de dag waarop de cliënten aan hun familie kunnen laten waar ze nu werken. En de dag waarop Amerpoort aan heel Soest wil vertellen dat deze dagbestedingen een nieuwe plek hebben, midden in de maatschappij. Keramiek & Cadeau is een groot deel van de dag open voor klanten. Flink zit in de ruimte ernaast, midden in Soest maar toch rustig. De Gagelgat-weggroep gebruikt de kantine op de dagen dat de groep niet op het Gagelgat is.

Nieuwe locaties voor groepen uit het Leemveld

De drie groepen zaten voorheen in dagactiviteitencentrum Het Leemveld. Inmiddels hebben bijna alle groepen uit het Leemveld een nieuwe plek gekregen.

  • De oude keukengroep is omgevormd tot KlusPLus en werkt in zorgcentrum Molenschot / Daelhoven van Lyvore, Dalplein 2 in Soest.
  • Keramiek & Cadeau, Flink en de Gagelgat-weggroep zijn verhuisd naar de Nieuweweg 97.
  • Eetcafé De Oase is verhuisd naar het buurthuis van Stichting Balans aan de Smitsweg 311.
  • Koffie Enzo verhuist binnenkort naar de inloop op de begane grond van locatie Willibrordus,  Willibrordusstraat 12 in Soest.
  • ZinIn krijgt binnenkort een plek in het verbouwde Dorpshuis op Nieuwenoord in Baarn.

  

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route