Amerpoort biedt cliënten van Terminus de Onthaasting tijdelijk een andere werkplek

25 januari 2019

Amerpoort en lunchroom Terminus de Onthaasting in Amersfoort zijn in gesprek of ze de samenwerking voortzetten.

Amerpoort biedt alle cliënten van de lunchroom vanaf volgende week tijdelijke een andere horeca-dagbestedingsplek.

Dagbesteding

Amerpoort heeft vanaf 2003 bij lunchroom Terminus de Onthaasting een dagbestedingsplek voor 15 cliënten die in de horeca willen werken. Met ondersteuning van begeleiders werken zij in de bediening of in de keuken en voeren zij onder andere horecawerkzaamheden uit.

Gesprekken

Sinds enige tijd is er tussen beide partijen een verschil van inzicht ontstaan over de samenwerking. Amerpoort en de Onthaasting hebben hierover regelmatig gesproken en zijn nog in gesprek over of ze de samenwerking blijven voortzetten.

Nieuwe werkplek

De gesprekken over de samenwerking hebben o.a. betrekking op het samenwerken rondom de cliënt. Daarom biedt Amerpoort vanaf maandag tijdelijk de cliënten een nieuwe werkplek aan op een van onze andere horecadagbestedingslocaties, in afwachting van de resultaten van het gesprek.

Begeleiden

Amerpoort heeft inmiddels alle cliënten, hun ouders/familie en medewerkers hierover geïnformeerd. We begrijpen dat dit voor veel betrokkenen - na jaren van goede samenwerking - een teleurstelling kan zijn. Daarom proberen we de overgang naar een andere tijdelijke horeca-dagbestedingsplek zo goed mogelijk te begeleiden.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau