Mediateam De Margrietjes verbindt Amerpoort met de wijk

13 december 2018

Woensdagavond, locatie Prinses Margrietstraat van Amerpoort. Terwijl de vaatwasmachine in de keuken nog staat te zoemen, zitten vijf bewoners achter microfoons aan de keukentafel.

Dit is Mediateam De Margrietjes in actie. Hier wordt radio gemaakt, onder leiding van technicus Jurjen Dijkstra.

Podcast

“We nemen een podcast op,” legt mediacoach Mine Erdural uit. “We zetten de opname, met liedjes erbij, op internet. En dan kunnen mensen er altijd naar luisteren.” Mine is mediacoach bij Mira Media, een organisatie die Utrechters in de wijk verbindt en wijzer maakt op het gebied van media.  Voor het eerst werkt Mira Media samen met Amerpoort. Bewoners van de Prinses Margrietstraat maken samen met Mira Media foto’s, filmpjes, teksten en geluidsopnames, die in de wijk Zuilen worden gedeeld via krantjes, de website en op Facebook


Hetzelfde gebeurt even verderop aan de Royaards van den Hamkade. “We staan in de nieuwsbrief van het wijkbureau Noordwest,” vertelt Mine. “Er we krijgen steeds meer likes op onze Facebookpagina. Jullie worden een beetje bekend.” Kennismaken met de buurt is dan ook een belangrijk doel van dit project, dat wordt gefinancierd door HandicapNL en het VSB Fonds. Aangezien de mediateams ‘s avonds bij elkaar komen, kunnen ze niet echt de buurt in. Wel heeft Mira Media een groepje kinderen via een filmpje vragen laten stellen aan de bewoners van Amerpoort, die daar voor de camera op hebben geantwoord. 

Bibliotheek

In de afgelopen weken hebben de bewoners van de Prinses Margrietstraat foto’s van elkaar gemaakt, een rondleiding gekregen door de naastgelegen bibliotheek Zuilen en filmpjes gemaakt voor een groene wand. Na de montage waren ze op het beeld ineens in de jungle, of in Koffietijd. Zo zie je dus dat op televisie ook niet alles echt is. Vandaag vertellen ze in de podcast over de leuke dingen van het leven aan de Prinses Margrietstraat. En over het fantastische Knoop Gala, gisteren in theater Carré. “Voor het eerst in 24 jaar zat ik weer in de trein,” vertelt Adrie enthousiast. Ze heeft erg genoten van de optredens van onder meer Trijntje Oosterhuis, Nick & Simon en rapper Boef.

Eindfeest

Volgende week is het eindfeest. Aan familie, vrienden en andere belangstellenden gaan Mediateam De Margrietjes en Royaards van den Hamkade laten zien wat ze in de afgelopen weken hebben gedaan.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau