Vliegende start voor De Smederij

09 november 2018

De eerste werkdag is altijd spannend. Zo ook voor de cliënten van De Smederij, een nieuwe dagbestedingslocatie in Leusden. Maar de eerste dag is goed bevallen.

“Het gaat goed, iedereen wordt er blij van,” vertelt coördinerend begeleider Ina Veldhuis. “Het is een licht gebouw, met ruime lokalen.”

Twee variatiegroepen uit De Elleboog in de Amersfoortse binnenstad zijn verhuisd naar het voormalige schoolgebouw in Leusden. De cliënten hebben over het algemeen een matig tot ernstig verstandelijke beperking.

Aftelkalender

Veranderingen zijn spannend. Daarom heeft de begeleiding de overgang zorgvuldig voorbereid. Ina: “Twee weken geleden hebben we verteld dat we gaan verhuizen. We zijn in die week gelijk met alle cliënten ter plekke gaan kijken. We hebben onze lokalen, met de nog klussende bouwvakkers bekeken en ook de rest van het gebouw. Zo had iedereen al een eerste indruk van de nieuwe werkplek." Ook een aftelkalender hielp om de tijd tot de verhuizing te overbruggen. Verder maakten de begeleiders met de cliënten een collage om in beeld te brengen wat er allemaal in de verhuiswagen gaat.

Andere gebruikers

Nieuw in De Smederij is dat er meer ontmoeting is met de andere gebruikers van het gebouw. Er zijn buurthuisactiviteiten en er zitten wat kleine ondernemers. “We hebben al kennisgemaakt met een groep die aan het sjoelen was,” vertelt Ina. “Zo zijn de eerste contacten al gelegd.”

Er is nog plek voor cliënten in dagbesteding De Smederij. Op de website van Amerpoort staat meer informatie over De Smederij.

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route