Breukelen neemt groots afscheid van Bennie

15 november 2018

Iedereen in Breukelen kende Bennie. Een bijzondere man, die altijd in was voor een praatje.

Op donderdag 8 november overleed Bennie Westra (76), in Kerkelanden in Vinkeveen. Daar bracht hij vanwege zijn gezondheid de laatste drie weken door. Hij woonde twaalf jaar in De Boerderij aan de Stationsweg, een locatie van Amerpoort in het centrum van Breukelen. Zijn overlijden was het gesprek van de dag in Breukelen en leidde tot heel veel reacties op Facebook.

Zoals onderstaand (fragment van een) gedicht, door Astrid Aerts:
 
‘Geliefd en bekend bij velen
Met zijn praatje en zijn grap
De laatste nieuwtjes delen
Genietend van gezelschap

Nooit meer op ’t paaltje bij de Expert voor
Nooit meer genietend van zijn sjekkie
Nooit meer vooraan bij het shantykoor
Nooit meer bij Nita, zijn vaste voetbalstekkie.’

Actie

Mike Lodder, eigenaar van taveerne De Danne, zette in samenwerking met het team Stationsweg van Amerpoort een actie op touw om Bennie een mooie uitvaart te bezorgen. Begeleider Nikita vond een boekje met Bennies laatste wensen: ‘blauwe en witte ballonnen’. En ‘Bus’. Bennies verzekering was ontoereikend om dat te financieren. Na een oproep op Facebook werd in mum van tijd geld gedoneerd voor een bus, ballonnen en een borrel in De Danne. Mogelijk komt er zelfs een gedenkteken op het bankje bij de Expert.

Afscheid

Woensdag 14 november kwamen vrienden, familie, kennissen, omwonenden en mensen van voetbalclub Nita naar de Stationsweg om afscheid te nemen van Bennie. Bewoners en begeleiders van de locatie Stationsweg gingen vervolgens met de bus naar crematorium Daelwijck. ’s Middags kon iedereen nog een borrel op Bennie drinken in De Danne.

Heel bijzonder

“Echt heel bijzonder wat er in de afgelopen dagen allemaal is gebeurd,” reageert coördinerend begeleider Nikita namens het team Stationsweg. “Bennie was echt een celebrity, een heel bijzonder mannetje. We willen iedereen graag bedanken voor alle medeleven en inzet. Het was hartverwarmend.”

Bennie in het nieuws:
Artikel in AD Utrechts Nieuwsblad, 12 november: Breukelen staat op voor overleden en onderverzekerde allemansvriend Bennie
VAR Nieuwsblad, 14 november: Warm afscheid voor overleden Bennie uit Breukelen

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route