Uniek Dance Event voor pubers met ernstige meervoudige beperkingen

11 oktober 2018

Op 19 oktober 2018 organiseert Amerpoort samen met MBO Amersfoort een uniek Dance Event voor pubers met ernstige meervoudige beperkingen. De jongeren, allen cliënt bij Amerpoort, worden onthaald in tropische sferen. Met lekker eten en drinken, een heerlijke plek om te chillen en natuurlijk met veel muziek. 

Gedragsdeskundigen Nadi de Vos-Dijkslag en Harriët Schoenmakers zetten zich al langer in voor pubers met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Ze deden onderzoek naar deze groep en wonnen in 2016 de Han Nakkenprijs voor het onderzoek en het boek ‘Pubers laten van zich horen’. De geldprijs wilden de beide gedragsdeskundigen graag besteden aan een unieke activiteit. Nadi: “We wilden graag een activiteit organiseren die niet alle dag aangeboden wordt voor pubers met EMB. In ons boek beschrijven we dat er soms ook ruimte nodig is om nieuwe dingen te proberen met pubers met EMB. We hebben gezocht naar een activiteit die de meeste pubers leuk vinden, maar die wèl voor pubers met EMB toegankelijk is. Het Dance Event is hier een mooie gelegenheid voor.” 

Waardevolle samenwerking

MBO Amersfoort, locatie Leusderweg, werkt samen met een werkgroep vanuit Amerpoort mee aan het Dance Event. Sinds 2016 heeft Amerpoort een EMB groep in een schoolgebouw vanMBO Amersfoort, Lokaal 0.10, waar de doelgroep in contact komt met leeftijdsgenoten in een schoolsetting. Nadi legt uit: “Dit concept zie je nog niet veel in Nederland, maar voor zowel de jongeren van Lokaal 0.10, hun ouders enMBO Amersfoort is het een waardevolle samenwerking. De link met de perfecte locatie voor het Dance Event was dus al snel gelegd.  De locatie is zo ingericht dat er verschillende mate van prikkelbeleving mogelijk is, zodat zo veel mogelijk pubers zouden kunnen deelnemen. Marian Hoogebeen, directeur van School voor Gezondheidszorg en School voor Welzijn van MBO Amersfoort en docenten waren direct enthousiast, dus al snel kwamen de eerste ideeën op papier.” 

Herinnering

Harriët en Nadi kijken uit naar 19 oktober:  “Wanneer is het een succes? Als de pubers en hun ouders of begeleiding met een glimlach het Dance Event beleven. De jongeren met EMB zijn het middelpunt van het feest. Ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen behoeftes. De aanwezigheid en hulp van mbo-studenten maakt het nog meer een jongeren event. We hopen dat we alle aanwezigen een feestje kunnen geven dat ze zich met plezier zullen herinneren.” 

Het Dance Event is een besloten feest. Meer weten? Neem contact op met Jantine Willemsen (communicatieadviseur), telefoonnummer06- 53 84 39 05, e-mail: j.willemsen@amerpoort.nl

Cursisten van LeOn (schoolverlaters van ZMLK-onderwijs) werken wekelijks samen met studenten van MBO Amersfoort, ook in de voorbereidingen voor het Dance Event. Ze zorgen samen voor de aankleding in tropische festival sfeer:

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route