Programma 'Volwaardig leven' eenvoudig verteld

03 oktober 2018

Minister De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft op de eerste dag van de week van de toegankelijkheid een reeks maatregelen gepresenteerd om de zorg voor mensen met een beperking te verbeteren.

Het programma ‘Volwaardig Leven’ dat de minister naar de Tweede Kamer stuurde zet in op betere zorg die past bij wat iemand nodig heeft, voldoende plekken voor mensen met complexe zorgvragen en het ontzorgen van naasten.

'Programma Volwaardig Leven -Eenvoudig verteld'
biedt het plan aan in begrijpelijke taal (PDF-bestand)

Het kabinet gaat dit programma samen met professionals, zorginstellingen, belangenverenigingen en andere betrokkenen uitvoeren. Er is in totaal 36 miljoen euro beschikbaar. Mensen met een beperking en hun naasten zullen zoveel mogelijk meedenken en meebeslissen.

In Nederland hebben ongeveer 2 miljoen mensen een beperking. Daarvan krijgen ongeveer 130.000 mensen dagelijks intensieve zorg uit de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route