Inspiratie en mooie momenten in herfstnummer AmerZine

09 oktober 2018

Digitaal magazine met achtergronden en actualiteiten van Amerpoort, voor medewerkers en belangstellenden.

In nummer 3 – 2018 van Amerzine vertellen twee studenten over hun ervaring met werkplekleren. “Ik dacht dat ik het niet in me had,” vertelt student Sam Maas over het werken met mensen met ernstige beperkingen. In de praktijk bleek hij net zo nieuw voor de cliënten als zij voor hem. En maakten ze contact.  

Zulke momenten ervaren ze ook bij Meander Medisch Centrum. Cliënten werken daar sinds vorig jaar in het restaurant en de spoelkeuken van het ziekenhuis. De cliënten groeien en de medewerkers van Meander worden er blij van.   

Begeleider Corinna Mocking ontdekte hoe ze video met voice over kan inzetten om begeleiders te helpen in het contact met kinderen. “Zo kan de begeleider de cliënt gemakkelijker begrijpen, en ‘samen op weg’ gaan.”  

Muziektherapeut Bram Bundel ervaart hoe muziek de mens achter de beperking tevoorschijn laat komen. “Soms krijg je met muziek dingen voor elkaar die je normaal niet zou zien.” Hij vertelt erover in Van Top tot Teen.    

Dit -en nog veel meer- ziet en leest u in dit herfstnummer van AmerZine. Het magazine is niet altijd goed te lezen in Internet Explorer, maar wel in de internetbrowsers Chrome, Firefox, Safari en Edge. 
 

Lees en bekijk de herfsteditie van AmerZine.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route