Bewoners Jan Steenlaan krijgen de sleutel

03 oktober 2018

Deze week hebben de bewoners van de nieuwbouw aan de Jan Steenlaan in Baarn de sleutel van hun nieuwe huis gekregen. Het project bestaat uit 15 sociale huurwoningen en een woonzorgcomplex met 9 appartementen en 24 studio’s voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het woonzorgcomplex is een samenwerking van woningbouwcorporatie Eemland Wonen en zorgorganisatie Amerpoort. De nieuwbouw vervangt vier woonlocaties van Amerpoort in het dorp Baarn, aan de Verbindingsweg, Meester Pluimhof, Kim en Pompstraat.

Voor Eemland Wonen is de samenwerking met Amerpoort een manier om invulling te geven aan de maatschappelijke rol van de woningbouwcorporatie. “De duurzame nieuwbouw woningen en het woonzorgcomplex laten zien waar wij voor staan: het samen realiseren van duurzame woningen voor al onze huurders in Baarn”. Aldus François Claessens, directeur-bestuurder van Eemland Wonen.

Eigen keuzes maken

“Onze cliënten verheugen zich al op hun nieuwe woonplek,” vertelt clustermanager Edith Vos van Amerpoort. “De nieuwbouw biedt cliënten de gelegenheid om meer eigen keuzes te maken. Bijvoorbeeld: de keuze om in de gezamenlijke keuken te eten of juist in je eigen studio. Dat is ook waar Amerpoort voor staat: samenwerken aan een goed leven voor mensen met een beperking.”

Foto: Studio Kastermans.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route