Welkom in jouw wereld: muzikaal verhaal over barmhartigheid

16 oktober 2018

Amerpoort presenteerde een theatervoorstelling over barmhartigheid, een eeuwenoud thema dat nog steeds actueel is. Met verhalen, videobeelden en veel live muziek vertaalden we dit inspirerende thema over compassie en mededogen naar vandaag. We gingen op zoek naar barmhartigheid, eerlijk en open. Zonder te oordelen, wel om te prikkelen. Het muzikale verhaal ‘Welkom in jouw wereld’ was te zien en te horen op 17, 18 en 19 oktober in Baarn.

Kracht van muziek

Jacco Haker is artistiek leider en componist: “In de voorstelling gaat het over barmhartigheid naar jezelf, barmhartigheid van en voor de ander en de barmhartigheid van een Samaritaan. Met de kracht van muziek in combinatie met woorden en beelden laten we het publiek ervaren, voelen en overwegen wat barmhartigheid voor hen zelf betekent. Met meer verbinding met deze waarde hopen we dat we mensen elkaar beter begrijpen en waarderen. En hierdoor met mededogen en compassie naar elkaar kijken.”

Gesprek

Een 6-koppige live band speelde Nederlandstalige popmuziek, speciaal geschreven voor deze voorstelling. De muziek werd ondersteund met video impressies en lichtshow. Jacco Haker: “Tussen de muziek door vertellen we verhalen en gaan we met het publiek het gesprek aan over barmhartigheid. Een belangrijke waarde voor Amerpoort is ‘je welkom voelen’. Ik zou zeggen: kom met je vriend, maar misschien juist ook met je vijand. Wellicht begint deze reis bij jezelf, kortom: ‘Welkom in jouw wereld’ ”.

Welkom

Met ‘Welkom in je wereld’ vierde de Open Poort, de geloofsgemeenschap van Amerpoort, haar 10-jarig jubileum. De voorstellingen waren op het terrein van locatie Nieuwenoord, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Bezoekers kwamen dus letterlijk in hun wereld, een wereld waarin iedereen welkom is.

Wanneer en waar?

De theatervoorstellingen waren op 17, 18 en 19 oktober, om 14.00 uur en 19.30 uur.
Locatie: Cultureel Centrum locatie Nieuwenoord (Muzeplein 105, Baarn).

Beluister een voorproefje!

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route