Amerpoort, De Hoogstraat en Ludens vieren 5 jaar samenwerken

30 september 2018

Peuterdagcentrum Irene, kinderopvang Ludens en revalidatiecentrum De Hoogstraat vierden vorige week hun eerste lustrumfeest.

Het is vijf jaar geleden dat de drie partijen gingen samenwerken in het gebouw Rozenrood op de Biltstraat 337 in Utrecht. Tijd voor een feest: eerst voor de kinderen en daarna voor de medewerkers en gasten van de drie organisaties.

Marionettenspel

In de ochtend genieten de kinderen van een marionettenspel en een overheerlijke taart. Later op de ochtend komt eerst muziektherapeut Tineke om samen te zingen met bellen en ballonen en daarna kunnen de kinderen dansen met peuterdansdocent Annemarie. Na de feestelijke ochtend kunnen de kinderen bijkomen op hun groep. Het is tijd voor een netwerklunch met gasten van de drie organisaties en hun genodigden, zoals de medewerkers van het wijkteam.

Vuurmannetje

Een medewerker van Ludens (Kinderopvang Rozenrood) opent de middag met het ritueel van het vuurmannetje. Een mooi voorbeeld van een antroposofisch ritueel. Clemence van der Heide van Ludens vertelt er meer over. “Naast rituelen zijn ook rust, ritme, herhaling, een huiselijke sfeer, natuurlijke materialen en biologische voeding belangrijke uitgangspunten voor de antroposofie.”

Bestaansrecht

Kitty van der Sanden (manager van de Hoogstraat Revalidatie) vertelt daarna hoe het allemaal van een droom werkelijkheid werd om een therapeutische groep met opvang en revalidatiezorg op te zetten. Het had een lange aanlooptijd, maar ze is blij dat alle partijen hebben doorgezet. “Het was voor de verwijzers en ouders in het begin niet altijd een makkelijk product om te vinden, maar we bieden een inhoudelijk goed concept dat na vijf jaar zijn bestaansrecht wel heeft bewezen. Inmiddels hebben we zo’n 25 – 30 kinderen revalidatiezorg in combinatie met gespecialiseerde kinderopvang kunnen bieden.”

Beleving

Saskia Alberts, coördinator van Peuterdagcentrum Irene heet iedereen welkom namens Amerpoort. Helaas kunnen Kees en Ria Scheltens vandaag niet bij het feest zijn. Zij begonnen in 1984 het peuterdagcentrum en vernoemden het naar hun dochter Irene. Saskia leest een speech voor die medewerkers van Groep Olifant vanuit de beleving van een kind hebben geschreven. Het biedt een mooi en ontroerend beeld van een dag bij het peuterdagcentrum. Daarna is het tijd voor de lunch, het geven en ontvangen van cadeaus en om met elkaar bij te praten.

Breed aanbod

Amerpoort biedt met Peuterdagcentrum Irene dagopvang voor kinderen tussen 0 en 5 jaar met een ontwikkelingsachterstand, beperking en/of gedragsproblemen. Samen met revalidatiecentrum De Hoogstraat is ook een therapeutische groep voor kinderen die een combinatie van revalidatie en specialistische kinderopvang nodig hebben. De opvang in deze groep wordt verzorgd door medewerkers van Amerpoort. De Hoogstraat neemt de revalidatie van de kinderen voor zijn rekening. Met dit samenwerkingsverband kreeg Rozenrood (de reguliere kinderopvang van Ludens op antroposofische grondslag) aan de Biltstraat een breed en bijzonder aanbod. Peuterdagcentrum Irene heeft ook een vestiging in Utrecht Terwijde.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau