Koploper voor zorg en onderwijs

12 september 2018

Elkaar ontmoeten en samen leren. Dat is de gedachte achter de samenwerking Leren zonder beperking, van MBO Amersfoort en Amerpoort.

In de School voor Welzijn en School voor Gezondheidszorg aan de Leusderweg zijn drie dagbestedingen gevestigd, namelijk Lokaal 010, Atelier De Nieuwe Stempel, cursusgroep LeOn. Ook zit de redactie van Ed Loket in MBO Amersfoort. Zorgpact heeft de samenwerking beloond met de benoeming tot Koploper. Zorgpact is een innovatieplatform van zorg, onderwijs en overheid. De koplopers zijn een inspiratiebron voor andere organisaties én voor elkaar.


Het koploperschap is een erkenning voor een unieke samenwerking, zegt clustermanager dagbesteding Maarten van de Giessen van Amerpoort. “Het is uniek dat er drie verschillende soorten dagbesteding geïntegreerd zijn in de scholen. Dat laat de studenten ook de diversiteit zien van cliënten binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Met als kers op de taart de mooie interactie tussen mensen met en zonder een beperking, student of begeleider. Hier leren we van elkaar en met elkaar, zonder beperkingen.”

Leren zonder beperking

Vandaar de titel voor de samenwerking: leren zonder beperking. De samenwerking stimuleert iedereen om over zijn grenzen heen te kijken. Amerpoort wil mensen met een beperking graag kansen bieden om midden in de maatschappij te staan. Maarten van de Giessen: “Hoe meer mensen met een beperking meedoen in de maatschappij, des te meer de maatschappij hieraan gewend raakt. Zo ontstaan er steeds meer mogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking.”

Derde koploperschap

Voor MBO Amersfoort is dit al het derde koploperschap. Eerder werden de samenwerkingen van MBO Amersfoort met De Koperhorst en Beweging 3.0 beloond met de titel Koploper. Studenten van een aantal opleidingen in de zorg en welzijn leren en werken op locaties van deze zorgorganisaties. Docenten van MBO Amersfoort verzorgen lessen en begeleiden hen op de praktijklocaties. Directeur van School voor Gezondheidszorg en School voor Welzijn van MBO Amersfoort is blij met de erkenning: “een bewijs dat verbinding tussen onderwijs en praktijk in allerlei varianten het antwoord is op de vraag van student en bedrijfsleven.”

Over MBO Amersfoort

MBO Amersfoort is een regionaal opleidingen centrum (roc) met vestigingen in Amersfoort en Utrecht. Studenten krijgen onderwijs van docenten en vakmensen in een situatie die zo dicht mogelijk bij de beroepspraktijk ligt. Hierin staan toegankelijkheid, ondernemerschap en vakkundigheid centraal. Binnen het concept ‘Onderwijs in bedrijf’ heeft MBO Amersfoort eigen onderwijsbedrijven. Onder andere Leerhuis de Koperhorst en Leerhuis Beweging 3.0 voor opleidingen Zorg en Welzijn. Daarnaast werkt het nauw samen met bedrijven en instanties uit de regio om het beroepsonderwijs vorm te geven.

Over Amerpoort

Samenwerken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking is de missie van Amerpoort. Amerpoort is actief in de provincie Utrecht en de regio’s Ronde Venen en ‘t Gooi.
Amerpoort levert aan bijna 2800 clienten uiteenlopende diensten. Amerpoort werkt intensief samen met duurzame partners om dagbesteding midden in de samenleving mogelijk te maken. De dagbestedingen binnen het MBO Amersfoort zijn daar een goed voorbeeld van. Naast het onderwijs zijn er o.a. ook dagbestedingen in het ziekenhuis, verpleeghuizen en binnen bedrijven.

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route