Eerstejaars studenten van ROC Midden Nederland komen weer werkplekleren

19 september 2018

Paul van Maanen (Voorzitter College van Bestuur ROC Midden Nederland) en Paul Willems (Bestuurder van Amerpoort) zetten daarvoor een handtekening onder een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Ook dit jaar komen weer zo'n 45 eerstejaars studenten van ROC Midden Nederland bij Amerpoort werkplekleren. Paul van Maanen (Voorzitter College van bestuur ROC Midden Nederland) en Paul Willems (Bestuurder van Amerpoort) zetten daarvoor een handtekening onder een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Direct in de praktijk

Bij werkplekleren gaan studenten van de bol-opleiding Maatschappelijke Zorg direct bij de start van de opleiding één dag per week in de praktijk aan de slag. Maandag starten zo’n 45 studenten bij locatie Nieuwenoord met hun opleiding en hun eerste werkleerplek. Het werkplekleren is vorig jaar september als pilot gestart. En met succes! Studenten krijgen zo snel een goed beeld van het werk waar ze voor worden opgeleid en de doelgroep: mensen met een verstandelijk beperking. En bewoners vinden het leuk als er extra tijd en aandacht voor hen is.

Smaakt naar meer

De samenwerking met ROC Midden Nederland smaakt volgens Willems naar meer. “Zo is ROC Midden Nederland, net als Amerpoort bezig met diversiteit. Ook heeft het ROC een mobiele zorglab - een interactieve leeromgeving waarin studenten en medewerkers van zorgorganisatie zoals Amerpoort ervaring kunnen opdoen met een veranderende vraag en zorgbehoefte." Beide organisaties zijn van plan om nog meer kennis uit te wisselen en verdere samenwerking te zoeken.   

Stage lopen

Al ruim 15 jaar werken Amerpoort en ROC Midden Nederland samen daar waar het gaat over opleiden van medewerkers. Gemiddeld lopen er ieder jaar 75 bol-studenten van het Gezondheidszorg College stage bij Amerpoort. Mede dankzij de begeleiding van de professionals van Amerpoort ontwikkelen onze studenten zich tot volwaardige, beginnende beroepsbeoefenaars.

${carousel}

${video}

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau