Susan slaagt cum laude voor Associate Degree

18 juli 2018

Susan Heijblom van Isengardlaan 6-8 is de eerste collega die slaagde voor de opleiding Associate Degree. De opleiding die de Christelijke Hogeschool Ede en Amerpoort samen hebben opgezet. Susan vertelt wat de opleiding voor haar en haar team betekende.

Wat was de reden geweest om de opleiding Associate Degree te gaan volgen? 

“Ik was toe aan meer verdieping. De stap om als mbo'er een HBO-opleiding te volgen, was voor mij een spannende beslissing. Starten met een opleiding is natuurlijk sowieso een nieuwe uitdaging en ik wist ook nog niet goed wat ik van het HBO kon verwachten. De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) heeft op Amerpoort een informatiedag gehouden. Op deze dag werd de inhoud van de opleiding toegelicht en kon je vragen stellen. De duur van de opleiding Associate Degree (twee jaar) en de informatiedag heeft voor mij de doorslag gegeven om deze opleiding te volgen."

Hoe heb je de studie ervaren? Wat was leuk/niet leuk?

"De docenten op de CHE zijn betrokken en deskundig. Inhoudelijk sluiten de vakken en de opdrachten goed aan bij de praktijk. Dit maakte dat ik me echt heb kunnen verdiepen in mijn dagelijkse werk op de groep. De opleiding Associate Degree is een nieuwe opleiding. Het eerste jaar heb ik daar geen problemen van ondervonden. Het tweede jaar was wel wat rommeliger. De online leeromgeving was veranderd, waardoor opdrachten of informatie niet altijd goed te vinden waren. Maar de communicatie tussen studenten en docenten was goed, dus ik heb dit niet als storend ervaren. Ook mijn collega’s hebben mij geholpen om mijzelf te ontwikkelen. Zij zorgden ervoor dat ik de ruimte had om fouten te mogen maken, veranderingen in kon brengen en hiervan kon leren. Zowel de CHE als mijn collega's hebben er voor gezorgd dat ik van de opleiding kon genieten."

Hoe voelde je je toen je hoorde dat je geslaagd was?

"Blij en opgelucht. Nadat de laatste cijfers ingevoerd waren, wist ik dat ik geslaagd was. Een docent vertelde mij dat ik wellicht zelfs cum laude kon afstuderen. Het was even wachten op de beoordeling van de examencommissie, maar ik was inderdaad cum laude geslaagd! Ik voelde zowel blijdschap als een onwerkelijk gevoel."

Wat levert de opleiding je nu op in het werk?

"Ik heb meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke en professionele relatie met de cliënt. Bijvoorbeeld hoe ik tot een klik kan komen en wat ik anders doe dan de ander. En doordat ik de opdrachten in de praktijk kon uitvoeren, heb ik niet alleen mijzelf, maar ook mijn collega’s meegenomen in mijn ontwikkeling. Zo had ik de mogelijkheid om te kijken naar het team en wat onze sterke punten en onze valkuilen zijn. Door dit tijdens een teamdag te bespreken, is de onderlinge samenwerking versterkt. En wat me bij mijzelf opviel, was dat ik niet altijd actie ondernam op signalen. Door de  opleiding reageer ik nu anders op signalen. Ik weet nu hoe ik kan onderzoeken welke vraag er werkelijk speelt en hoe ik hier op in kan spelen om de zorg aan de cliënten te verbeteren en/of mijn eigen deskundigheid te vergroten."

Is de opleiding Associate Degree ook iets voor jou? 

Stuur dan een e-mail naar Esther van Oosten of Akke Wijna van P&O team Sterk in je werk.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route