Positieve reactie op samenwerking Amerpoort en Woongoed Zeist

16 juli 2018

Zo'n veertig omwonenden bezochten op 9 juli de informatieavond over de slotfase van de herinrichting van de Vogelwijk die Woongoed Zeist samen met de gemeente Zeist heeft georganiseerd.

Onderdeel van het plan is een gebouw met 24 sociale huurappartementen. Woongoed Zeist wil deze woningen verhuren aan zorginstelling Amerpoort.

Moderne woonplek

Paul Willems, bestuurder van Amerpoort: “Amerpoort is blij met het nieuwbouwproject aan de Gruttolaan, in samenwerking met Woongoed Zeist. Zo kunnen we mensen met een verstandelijke beperking een fijne en moderne woonplek bieden, midden in de maatschappij.” De nieuwbouw aan de Gruttolaan is de beoogde vervanging voor oudere locaties aan de Montessorilaan en de Zamenhoflaan.

De aanwezigen op de informatieavond hadden veel vragen en ook wat zorgen. Bijvoorbeeld over de parkeerdruk in de wijk en het behoud van groen. De reacties op het plan om de 24 appartementen te verhuren aan cliënten van Amerpoort waren overwegend positief.

Kwetsbare groepen

László Márton manager vastgoed bij Woongoed Zeist voegt toe: “Naast het huisvesten van huishoudens met een kleine portemonnee richt Woongoed Zeist zich op de huisvesting van kwetsbare groepen. Daarom verhuren wij graag de 24 nieuwe huurwoningen in ieder geval voor 10 jaar aan mensen die zorg en begeleiding van Amerpoort behoeven. Wij kijken uit naar de samenwerking.”

Wijkwethouder Wouter Catsburg en wethouder Wonen Laura Hoogstraten waren ook aanwezig.

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route