Jong en oud vinden elkaar in Vinkenoord

18 juni 2018

In Vinkenoord wonen jongeren van Amerpoort naast ouderen van Careyn. "Het is heel gezellig."

Met een feestje voor jong en oud vierde de nieuwe woonlocatie Vinkenoord in Vinkeveen op vrijdag 15 juni de officiële opening. Vinkenoord is een jongerenlocatie voor 15 bewoners met een matige/lichte verstandelijke beperking. Deze locatie is samen gedeeld met de zorgorganisatie Careyn. De combinatie van oud en jong bij elkaar maakt deze locatie uniek. Bewoners ondernemen gezamenlijke activiteiten en helpen elkaar.

Klusjes doen

Voorafgaand aan de opening kwam journaliste Rosanne Kok van het AD langs om te kijken hoe dat gaat en bewoners te interviewen. Jonge bewoner Michael geniet van het contact dat hij heeft met de ouderen. ,,Een van hen heeft een hond die ik mag uitlaten en daarnaast heb ik mijn eigen boodschappenservice.'' Met wat geld en een duidelijk lijstje gaat hij naar de supermarkt om boodschappen voor de oudere bewoners te halen. ,,Ik ben dol op klusjes doen.''

Heel gezellig

Ook de ouderen zijn blij met de aanwezigheid van de jongeren in hun pand. Hoewel mevrouw Voortwist, net als de overige oudere bewoners, vooraf wel wat huiverig was voor de komst van zo veel jongeren, bevalt het haar goed. ,,Ik vind het gezellig'', vertelt ze. ,,Een van de jongeren komt hier elke week even babbelen en koffie drinken. Een ander komt hier om wat kleine schoonmaakwerkzaamheden te doen. Ook dat vind ik heel gezellig.''


Alle reden voor een feestje, dus. Manager Heidy van Loon van Amerpoort heette alle gasten van harte welkom. Er was veel belangstelling van ouders, broers en zussen, buren, collega’s Amerpoort en natuurlijk de ouderen van Careyn. Alleen waren de bewoners van Amerpoort nog niet te bekennen….

Eye of the tiger

Onder luide muziek van 'Eye of the tiger' kwamen de bewoners met brandweerwagens en een trike aan! Een spectaculair gezicht, ouders waren ontroerd. De bewoners werden welkom geheten door de ouderen van Careyn. Jong en oud knipten het lint door lieten ballonnen op. De bewoners verzorgden hapjes, drankjes, optredens en rondleidingen in het nieuwe huis en in de achtertuin.

Team en bewoners kijken terug op een fantastische dag!
 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route