Amerpoort en Slim met Media ontwikkelen visiespel voor de zorg

14 juni 2018

Bordspel over sociale media en digitaal burgerschap helpt zorgteams bij ontwikkeling van teamvisie.

Veel teams hebben behoefte aan kennis en vaardigheden over sociale media en digitaal burgerschap om mensen met een verstandelijke beperking hierin goed te kunnen begeleiden. Het Slim met Media visiespel was er al voor teams binnen het onderwijs en de bibliotheken. Nu is er dus ook een variant gemaakt voor teams werkzaam in de zorg.

Samen met begeleiders van Amerpoort is er de afgelopen maanden gewerkt aan de vertaalslag naar de zorg. “In juni staan twee pilots gepland waarbij we de zorgvariant van het visiespel gaan uitproberen op twee zorglocaties, aldus Karin Sieders, mediacoach en spelontwikkelaar van Slim met Media. “De leerervaringen uit de pilots nemen we mee voor de definitieve versie van het visiespel”. 

Begeleidster woonlocatie: “we moesten nu toch echt eens wat met het internet en sociale media, tot nu toen doen we maar wat, fijn dat we nu werken aan een werkwijze waar we samen aan gewerkt hebben”

Samen in gesprek

Teams bij Amerpoort konden al langer met vragen over mediawijsheid terecht bij de collega’s van het Consutatieteam Client, Internet en Sociale Media (kortweg CIS). Sonja Heijkamp, projectcoördinator van het CiS: “We merken dat er een grote behoefte is aan meer visie en beleid op dit thema. Ik kende het visiespel voor het onderwijs en zag kansen voor de zorg en het in het bijzonder voor Amerpoort, omdat we mediawijsheid en digitaal burgerschap heel serieus nemen.” 

Het spel wordt gespeeld met een zorgteam van een zorglocatie.Tijdens het spel gaat het team op een leuke en interactieve manier met elkaar in gesprek over herkenbare situaties omtrent sociale media. Wat doe je bijvoorbeeld als een cliënt jou uitnodigd op Facebook en hoe ver ga je in het verlenen van zorg als het gaat om digitale hulpvragen bijvoorbeeld bij online bankzaken. Het spel helpt begeleiders bij de ontwikkeling van een gezamenlijke visie en werkwijze binnen het team. 

Ambulant begeleider: “mijn cliënten zijn constant online, ik heb alleen geen idee wat ze daar doen, goed om een keer met het team hier stil bij te staan”. 

Medewerkers van Amerpoort kunnen met vragen terecht bij CIS@amerpoort.nl.

Meer informatie over het Slim met Media visiespel voor de zorg is te vinden op de website slimmetmedia.nl.

${carousel}

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau